Fitxa d'activitat

Camins infinits

Data
01/07/2017
Hora
Tot el dia
Descripció

Converses científiques “Camins infinits”, entre investigadors en formació de la Universitat de Barcelona i públic escolar de Primària i Secundària, organitzat per la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la institució.

“Camins infinits” vol donar resposta a les preguntes que joves i infants es fan sobre el món de la recerca. El projecte vol posar en contacte escolars i joves investigadors de la Universitat de Barcelona amb el doble objectiu d’estimular l’interès social per la ciència i el coneixement i, a la vegada, millorar les habilitats comunicatives dels joves investigadors.

En col·laboració amb l’Escola de Doctorat de la UB, la UCC+i de la Universitat de Barcelona ha fet una crida a investigadors en formació de la Universitat per crear una borsa de voluntaris. Els investigadors participants s’ofereixen a fer una sessió, presencial o virtual (a través d’una videoconferència), en aquells centres de primària o secundària que ho sol·licitin, per explicar la tasca de recerca que duen a terme.

El projecte està organitzat per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i), de l’Àrea de Comunicació de la UB, amb el suport de l’Escola de Doctorat de la UB i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Les sessions duren una hora i van adreçades a escoles de primària i de secundària (nens i nenes de primer de primària a quart d’ESO). S’ofereixen dues modalitats:

  • Modalitat presencial: assistència d’un investigador en formació de la Universitat de Barcelona a les instal·lacions de l’escola
  • Modalitat virtual: videoconferència (per exemple, mitjançant Skype) amb un investigador en formació de la Universitat de Barcelona
Requisits i condicions per acollir l’activitat
  • L’escola haurà d’escollir la sessió que vulgui des del web del projecte, que disposa d’una base de dades amb la informació actualitzada dels investigadors voluntaris i les seves recerques.
  • Un cop l’hagi escollit, l’haurà de sol·licitar —tant en modalitat presencial com virtual— a través del formulari del web del projecte.
  • En el cas d’optar per una sessió virtual, l’escola haurà d’acordar l’eina per a la comunicació en línia en el moment de fer la sol·licitud, i l’aula de l’activitat haurà de disposar dels mitjans tècnics necessaris per dur a terme la sessió.
  • En cas d’una sessió presencial, l’escola haurà de garantir que el ponent disposi d’un ordinador i un projector.
  • És necessària la presència del professor a l’aula durant tota l’activitat.
  • Les escoles es comprometen a avisar, amb un període de deu dies d’antelació, de la cancel·lació de l’activitat.
  • Les escoles es comprometen a enviar un informe de valoració elaborat pel docent que hagi sol·licitat l’activitat.
  • Cada centre podrà optar a un màxim de dues sessions per curs escolar.
Més informació
Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article