Cicle Nobels: La Química del clic

Us imagineu crear fàrmacs nous amb només un ‘clic’? Els investigadors Karl Barry Sharpless i Morten Meldal i la investigadora Carolyn Bertozzi van ser els guardonats amb el Premi Nobel Llegeix-ne més…

El món del vidre i dels vidriats

L’Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat el 2022 com a Any Internacional del Vidre a petició d’institucions del sector, tals com la Comissió Internacional del Vidre (ICG), Comunitat Llegeix-ne més…

Viatge a Nanoland

Xerrada de divulgació científica sobre nanotecnologies. T’imagines que el teu cos es fes mil milions de vegades més petit?T’imagines que entressin dins d’un àtom? T’imagines que poguessis manipular àtoms i molècules Llegeix-ne més…

Exposició: La taula periòdica

Quan el rus Dmitri Mendeléiev va publicar en 1869 la seva taula periòdica, va ordenar els elements químics coneguts en la seva època, d’acord amb les característiques dels seus àtoms. Llegeix-ne més…

Festival Ciència a escena! Missió Mart!

Espectacle científic altament motivador on els participants seran els principals protagonistes de l’acció. Tindrem l’oportunitat de gaudir dels descobriments i curiositats de la ciència experimentant amb elements, en gran part, Llegeix-ne més…

Eines de llum

Conferència a càrrec de Francesco Ricci investigador pre-doctoral de l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) El darrer premi Nobel de física s’ha concedit a Arthur Ashkin que va inventar les pinces Llegeix-ne més…

El nàufrag

El Centre Cultural Sant Josep a través del programa “Pessics de Ciència” organitza la primera edició del Festival CIENCIA, A ESCENA!, un festival dedicat a muntatges escènics, que tinguin la Llegeix-ne més…

Nanoland

El Centre Cultural Sant Josep a través del programa “Pessics de Ciència” organitza la primera edició del Festival CIENCIA, A ESCENA! Es tracta d’un festival dedicat a muntatges escènics, que Llegeix-ne més…

Festival de la Ciència 2018

12ª edició del Festival de la Ciència al Parc de la Ciutadella, que organitza l’Institut de Cultura de Barcelona amb la participació d’una pila de centres de recerca, universitats, empreses, Llegeix-ne més…

Noves estructures materials

Presentació del llibre “Nuevas estructuras materiales” (colección RBBA: un paseo por el Cosmos), a càrrec de Jordi Diaz, autor del llibre. Doctor en Químiques i Enginyer Superior de materials. Responsable i Llegeix-ne més…

Setmana de la Ciència 2017

Del 10 al 19 de novembre se celebra a Catalunya la 22ª Setmana de la Ciència. Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica Llegeix-ne més…

Llum sincrotró per veure l’invisible

Les bases de la física i la química són presents dia a dia al funcionament del Sincrotró Alba (electromagnetisme, estructura de l’àtom, òptica, etc.), fomentant i fent més atractives entre els alumnes les vocacions científiques.
Aquest curs impartit pel Sincrotró Alba, dins la 13a edició del programa Professors i ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera, pretén descobrir als professors de secundària/batxillerat quina és la ciència que hi ha darrera d’un sincrotró i quines aplicacions té en diferents àmbits com la biologia, ciència de materials, medi ambient, medicina, patrimoni artístic, etc.).