Fitxa d'activitat

La taula periòdica: el piano de la química

Data
13/11/2019
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

La conferència “La taula periòdica: el piano de la química” a càrrec de Claudi Mans i Teixidó. Parlarà de: per què la taula periòdica ―la TP― és tan estimada i valorada pels químics?

Al llarg de la història se n’han fet centenars de representacions diferents. En la conferència, en veurem algunes de les més significatives des del punt de vista científic, original i estètic. Observarem l’evolució i els motius pels quals ha anat canviant. Després, farem una sopa de símbols, a la recerca de la paraula més llarga que es pot construir a la TP. També, parlarem del fet que hi ha molts més elements falsos que es va creure que existien, que no pas, els realment existents. I per últim, esbrinarem per què, si hi ha el franci, el germani o el poloni, no hi ha el cataloni. Però, abans que res, parlarem del piano de la química.

En Claudi Mans i Teixidó és Catedràtic emèrit jubilat del Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona. Ha impartit més de 300 conferències de divulgació. És director científic del Comité Español de la Detergencia (CED), vocal de les juntes de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) i del Collegi de Químics de Catalunya, i membre de la Societat Catalana de Química. Com així també, col·labora en dos llibres de divulgació, i organitza i prepara conferències, xerrades i exposicions.

Aquesta activitat està inclosa en la programació de la Setmana de la Ciència de 2019

Més informació: 

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article