Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

Fer front al canvi climàtic

Data
21/01/2018
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Canvi climàtic: com afrontar-lo? Com revertir-lo?”, amb Carme Llasat, professora del Departament de Física Aplicada de la UB, i Javier Martín-Vide, director de l’Institut de Recerca de l’Aigua i catedràtic de Geografia Física a la UB. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia Big Van Ciencia, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

Actualment, amb l’acumulació de dades, estudis i models que tenim a la nostra disposició, podem dir que el canvi climàtic ja no és una hipòtesi (tot i que encara pugui haver-hi algunes polèmiques) sinó un fet. Aleshores ens toca preguntar-nos col·lectivament com afrontar-lo. Quines conseqüències tindran els canvis que venen sobre l’agricultura, la disponibilitat de recursos hídrics, el clima
local? I com repercutiran aquests efectes en l’economia, la geopolítica, la nostra vida diària?

En aquest esmorzar parlarem de tots aquests problemes, de com afrontar-los i també de si encara som a temps d’aturar o revertir el canvi climàtic.

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla. A les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de Big Van Ciència, d’una durada d’un quart d’hora. Tot seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25 euros. Les reserves es poden realitzar al web del restaurant.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article