Taller: Biomedicina forense
L’ADN es troba dins el nucli de la cèl·lula animal i vegetal i conté emmagatzemada la informació i les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els Llegeix-ne més…
L’ADN es troba dins el nucli de la cèl·lula animal i vegetal i conté emmagatzemada la informació i les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els Llegeix-ne més…
Aquest PROGRAMA FORMATIU té com a principal objectiu oferir formació al PROFESSORAT de secundària, batxillerat i CFGS sobre nous avenços científics per promoure les vocacions científiques. S’ofereix un programa formatiu amb TEMES CIENTÍFICS D’ACTUALITAT orientat al Llegeix-ne més…
Aquest cicle de conferències s’estructura en quatre sessions síncrones que tenen com a objectiu oferir formació a professorat de ciències de secundària, cicles formatius de grau superior i batxillerat, sobre continguts científics d’actualitat Llegeix-ne més…
Us imagineu crear fàrmacs nous amb només un ‘clic’? Els investigadors Karl Barry Sharpless i Morten Meldal i la investigadora Carolyn Bertozzi van ser els guardonats amb el Premi Nobel Llegeix-ne més…
Xerrada sobre la visualització de les dades com a eina útil per explorar i comunicar resultats en investigació biomèdica. El conjunt d’aplicacions web desenvolupades per la Unitat de Bioestadística de Llegeix-ne més…
El tema central, al qual s’hi recorrerà sovint durant la sessió, és la pròpia energia, per acabar concloent amb una hipòtesi sobre un possible futur. La conferència anirà a càrrec de Günther Dissertori, professor convidat del BIST-UPF Master of Multidisciplinary Research in Experimental Sciences.
12ª edició del Festival de la Ciència al Parc de la Ciutadella, que organitza l’Institut de Cultura de Barcelona amb la participació d’una pila de centres de recerca, universitats, empreses, Llegeix-ne més…
Selebració del Primer Shlam de Dones Científiques organitzar per l’IDIBELL i el CMR[B]m, amb el suport de Pessics de Ciència. L’11 de febrer es commemora el Dia Internacional de la Dona Llegeix-ne més…
Xerrada “Infecció per VIH i d’altres infeccions de transmissió sexual: situació actual” a càrrec del Dr. Arkaits Imaz, investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i metge especialista en Llegeix-ne més…
Conferència “Infeccions emergents i resistència antibiòtica: dos problemes actuals”, a càrrec de la Dra. Carlota Gudiol, investigadora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i metgessa especialista en malalties infeccioses Llegeix-ne més…
Conferència “Les infeccions hospitalàries. Què són i què fem per a la seva prevenció?”, a càrrec del Dr. Miquel Pujol, investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i metge Llegeix-ne més…
Les bases de la física i la química són presents dia a dia al funcionament del Sincrotró Alba (electromagnetisme, estructura de l’àtom, òptica, etc.), fomentant i fent més atractives entre els alumnes les vocacions científiques.
Aquest curs impartit pel Sincrotró Alba, dins la 13a edició del programa Professors i ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera, pretén descobrir als professors de secundària/batxillerat quina és la ciència que hi ha darrera d’un sincrotró i quines aplicacions té en diferents àmbits com la biologia, ciència de materials, medi ambient, medicina, patrimoni artístic, etc.).
Jornada de portes obertes al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, el PRBB, amb visites guiades, experiments, xerrades, tallers, cafès científics i molt més. El Parc de Recerca Biomèdica de Llegeix-ne més…
Bojos per la salut i l’alimentació és un programa orientat a estudiants de Batxillerat amb vocació científica interessats en els estudis de medicina, infermeria, dietètica i nutrició, biologia, tecnologia dels aliments o psicologia. Les inscripcions estaran obertes del 3 d’abril al 8 de maig de 2017 i entre tots els inscrits se seleccionaran 30 estudiants de Batxillerat que participaran en el programa durant el curs 2017/2018 en diferents centres de recerca, universitats i institucions capdavanters en l’àmbit de la salut.
Conferència “Quin paper juga la dieta en el desenvolupament del càncer?”, a càrrec de Paula Jakszyn, MPH, pHD investigadora de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica Llegeix-ne més…
Mapatge a la Barceloneta sobre ciència ciutadana al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i l’Institut de Ciències del Mar (CSIC), a càrrec de la Fundació Ciència en Societat. En Llegeix-ne més…
Mostra XVII Exporecerca Jove al Campus La Salle Universitat Ramon Llull, organitzada per l’associació juvenil Magma Recerca. Exporecerca Jove és una fira internacional de treballs de recerca oberta al públic i d’assistència gratuïta. Enguany Llegeix-ne més…
Conferència inaugural de la temporada 2016-2017 del programa Pessics de Ciència, titulada “Epigenètica: què és i per a què serveix”, a càrrec de Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Llegeix-ne més…
Jornada de portes obertes al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, el PRBB, amb visites guiades, experiments, xerrades, tallers, cafès científics i molt més. En el marc del 10è Aniversari Llegeix-ne més…
Programa de divulgació científica “El cazador de cerebros”, dirigit i presentat per Pere Estupinyà, i emès per La 2 de Televisión Española els dissabtes al vespre. Escoltar a gent intel·ligent, Llegeix-ne més…