Fitxa d'activitat

Bojos per la salut i l’alimentació

Data
03/04/2017 - 08/05/2017
Hora
Tot el dia
Localització
Fundació Catalunya La Pedrera
Passeig de Gràcia 92
Barcelona
Descripció

Període d’inscripcions al curs “Bojos per la salut i l’alimentació”, adreçat a estudiants de Batxillerat, que organitza la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Dins del programa Bojos per la ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Bojos per la salut i l’alimentació és un programa orientat a estudiants de Batxillerat amb vocació científica interessats en els estudis de medicina, infermeria, dietètica i nutrició, biologia, tecnologia dels aliments, psicologia, entre d’altres estudis vinculats a la salut.

Aquesta iniciativa sorgeix de la confluència entre l’alimentació i la ciència, dos eixos clau i molt presents en la Fundació Catalunya-La Pedrera. Amb aquestes accions es pretén fomentar les vocacions científiques, i promoure el coneixement i l’educació dels joves.

Les inscripcions al Bojos per la salut i l’alimentació estaran obertes del 3 d’abril al 8 de maig de 2017 i entre tots els inscrits se seleccionaran 30 estudiants de Batxillerat que participaran en el programa durant el curs 2017/2018.

Bojos per la salut i l’alimentació

El curs s’impartirà del 6 d’octubre de 2017 al 30 de març de 2018 en centres de recerca, universitats i institucions capdavanters en l’àmbit de la salut com són la Fundació Alícia, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer (IDIBAPS), la Universitat Rovira i Virgili (URV), Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya i la Fundació ABB especialista en trastorns de la conducta alimentària.

Durant 10 sessions coneixeran ben de prop la recerca en les principals malalties del s. XXI (càncer, diabetis, obesitat i malalties cardiovasculars) tot fent un especial èmfasi en la importància dels hàbits de vida saludables (bons hàbits alimentaris, activitat física i esport, evitar el consum de drogues i alcohol) per mantenir-se en un bon estat de salut i també en la prevenció de malalties.

En el curs es tractaran els següents àmbits:

  • Estudis d’intervenció i al·legacions nutricionals i de salut en els aliments. URV i Eurecat Reus.
  • Recerca en salut. Fundació Alícia, Hospital Clínic, IDIBAPS, URV i Eurecat Reus.
  • Hàbits de vida saludables. Fundació Alícia, Hospital Clínic, IDIBAPS i Fundació ABB
  • Cuina per a la salut. Respostes dietètico-culinàries per al tractament ​de malalties. Fundació Alícia
  • Intervenció en trastorns de la conducta alimentària (CTA)Fundació ABB per a la prevenció de l’anorèxia, la bulímia i l’obesitat
10 anys fomentant vocacions científiques

La Fundació Catalunya-La Pedrera aposta pels projectes que permetin detectar, atraure i retenir el talent a Catalunya, col·laborant amb institucions científiques, donant a conèixer la feina dels diferents centres de recerca, apropant la investigació al carrer, apropant la investigació i la passió per les assignatures a les escoles, oferint oportunitats a joves científics perquè puguin desenvolupar el seu talent, i estimulant l’interès per les carreres científiques.

Més informació
Imatge: Webvilla / Unsplash
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article