Fitxa d'activitat

Günther Dissertori al Ciència Afterwork a la Pedrera

Data
03/02/2020
Hora
18:30
Localització
Fundació Catalunya La Pedrera
Passeig de Gràcia 92
Barcelona
Descripció

Dins el cicle Ciència Afterwork a la Pedrera, la conferència de Günther Dissertori, professor convidat del BIST-UPF Master of Multidisciplinary Research in Experimental Sciences, inclourà diversos fets sorprenents sobre el nostre univers. Des de les coses més minúscules fins a aquelles més grans. El tema central, al qual s’hi recorrerà sovint durant la sessió, és la pròpia energia, per acabar concloent amb una hipòtesi sobre un possible futur.

Qui és i què investiga?

El professor Dissertori va estudiar Física a la Universitat d’Innsbruck, Àustria. El 1997 va obtenir el seu doctorat en física (summa cum laude), per una tesi sobre estudis teòrics i anàlisis de dades experimentals relacionades amb l’experiment ALEPH del LEP col·lisionador d’electrons-positrons CERN.

Durant els quatre anys següents va treballar al CERN, primer com a científic investigador. Durant aquest temps, va continuar el seu treball en l’experiment ALEPH i va començar a participar amb el detector CMS del col·lisionador d’Hadrons Grans (LHC). Al setembre de 2001 va arribar a ETH a Zurich com a professor ajudant. Des del 2007 n’és catedràtic, i actualment és director d’estudis del departament de física.

En què treballa actualment?
  • En primer lloc, durant aquests anys a ETH, el grup principal de recerca ha estat l’objectiu principal de la construcció, la posada en servei i l’explotació de l’experiment CMS, amb especial incidència en el calorímetre electromagnètic. Des de l’inici de la presa de dades l’any 2009, el seu grup ha tingut un paper principal en els esforços d’anàlisi de dades de CMS. Entre els anys 2016 i 2018, G. Dissertori ha estat portaveu adjunt de l’experiment CMS.
  • En segon lloc, durant l’última dècada, ha creat una segona línia de recerca que té com a objectiu treure el coneixement des de la instrumentació del detector al camp de la imatge biomèdica, amb especial incís en el desenvolupament de nous escàners pre-clínics i clínics de tomografia d’emissió de positrons. Això també ha suposat la creació d’una empresa start-up d’ETH.
  • En tercer lloc, a més de les seves activitats de recerca, G. Dissertori posa atenció especial en la docència a ETH, que ja ha estat guardonada amb tres OTH Golden ETH (2005, 2009 i 2015) i el Credit Suisse Award a la millor docència a ETH (2013).

Organitza: Fundació Catalunya La Pedrera, BIST i IFAE.

Traducció simultània al català

Més informació:

  • Informació i venda d’entrades aquí
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article