Dia Mundial de la Migració dels Peixos
En motiu del Dia Mundial de la Migració dels Peixos, s’organitza aquesta activitat al riu Ter, al seu pas per la població de Manlleu, amb la que coneixerem els peixos Llegeix-ne més…
En motiu del Dia Mundial de la Migració dels Peixos, s’organitza aquesta activitat al riu Ter, al seu pas per la població de Manlleu, amb la que coneixerem els peixos Llegeix-ne més…
Amb aquesta sortida descobrirem la geologia i els riscos de la Serra de Bufadors de Santa Maria de Besora. Milions d’anys de processos geològics han format roques i han modelat d’una manera característica Llegeix-ne més…
En aquesta sortida es farà una descoberta de la biodiversitat del riu Meder al seu pas per la ciutat de Vic. Es farà un mostreig de macroinvertebrats aquàtics, com a Llegeix-ne més…
AFORAMENT COMPLET Els ratpenats o rates pinyades són els únics mamífers que han conquerit el medi aeri, desenvolupant adaptacions i habilitats sorprenents. S’observarà l’activitat d’aquests petits mamífers mitjançant l’ús de Llegeix-ne més…
Farem un recorregut per identificar insectes poc coneguts, sobretot un dels seus grups, el dels ortòpters, i esbrinarem la relació que mantenen al llarg de l’any amb els ambients on Llegeix-ne més…
Tertúlia “Llenguatge i cervell”, amb Cèlia Alba, coautroa de l’exposició “Talking Brains” del CosmoCaixa, i Anna Gavarró, investigadora i professora agregada del Departament de Filologia Catalana de la UAB. Modera Llegeix-ne més…
Tens un compte de Twitter? T’agrada la ciència? Piula ciència! Sortegem un esmorzar de ciència per a dues persones al restaurant 7 Portes de Barcelona, gràcies a la col·laboració de Llegeix-ne més…
Tertúlia “Dopatge genètic: hem de posar límits a la modificació genètica?”, amb Óscar Flores, CEO de Made of Genes i investigador a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i María Casado, Llegeix-ne més…
Tertúlia “Dones i ciència: on són les científiques?”, amb Maria Pau Ginebra, catedràtica del Departament de Ciència dels Materials i Enginyera Metal·lúrgica de la UPC, i Estrella Montolío, catedràtica del Llegeix-ne més…
Tertúlia “Ciència i periodisme: com divulgar sense banalitzar”, amb Pere Estupinyà, escriptor i divulgador científic, i Narcís Prat, catedràtic d’Ecologia a la Universitat de Barcelona. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. Llegeix-ne més…
Quarta i cinquena sessió del curs sobre RRI “Recerca i innovació responsables: com maximitzar l’impacte local de la meva recerca?”, organitzat pel projecte de recerca H2020 PERFORM que coordina la Isabel Llegeix-ne més…
Tercera sessió del curs sobre RRI “Recerca i innovació responsables: com maximitzar l’impacte local de la meva recerca?”, organitzat pel projecte de recerca H2020 PERFORM que coordina la Isabel Ruiz Mallén Llegeix-ne més…
Curs sobre RRI “Recerca i innovació responsables: com maximitzar l’impacte local de la meva recerca?”, organitzat pel projecte PERFORM que coordina la Isabel Ruiz Mallén (investigadora del grup de recerca Llegeix-ne més…
La Fundació Víctor Grífols i Lucas convoca la 3ª edició del Premi “Ètica i Ciència” per a Centres d’Ensenyament amb l’objectiu de proporcionar reconeixement i suport a projectes educatius que Llegeix-ne més…
Conferència “Mite i realitat del CSI. Què fa realment la policia científica”, a càrrec de Josep Becerra Cerón, enginyer químic, graduat en criminologia i política criminal, i perit cal·lígraf de Llegeix-ne més…
Celebració del Campus Gutenberg de la Comunicació i la Cultura Científica 2015, que organitzen el Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental del IDEC-Universitat Pompeu Fabra i l’Obra Social “La Llegeix-ne més…
Conferència “Una mirada més enllà d’Europa: Una reflexió sobre la ciència, la innovació i la democràcia”, a càrrec de Wiebe E. Bijker, d’Estudis de Tecnologia i Societat a la Universitat Llegeix-ne més…
Exposició “La física de les nostres vides”, produïda pel Centre Nacional de Física de Partículas, Astropartículas y Nuclear (CPAN), i que arriba a Catalunya de la mà de l’Institut de Llegeix-ne més…
Taula rodona “Responsabilitat social de la ciència: recerca més enllà del laboratori?”, amb Daniel Innerarity, catedràtic d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat del País Basc i director de Globernance; Llegeix-ne més…
Taula rodona “250 anys d’un espai de ciència. Orígens, construcció i evolució històrica de l’edifici de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona”, en el marc de les Llegeix-ne més…