Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

Com divulgar sense banalitzar?

Data
26/02/2017
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Ciència i periodisme: com divulgar sense banalitzar”, amb Pere Estupinyà, escriptor i divulgador científic, i Narcís Prat, catedràtic d’Ecologia a la Universitat de Barcelona. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia Big Van, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

Explicar la ciència al públic no especialista, és a dir, divulgar, no és una tasca fàcil. S’han de transmetre conceptes complexos sense usar termes especialitzats ni formulacions matemàtiques; defugint el llenguatge natural de la ciència. Això fa que el perill de travessar la fina línia que separa la simplificació de la tergiversació sempre estigui present i introdueix una certa tensió a la feina del comunicador, afegida al problema de que els seus objectius els del científic, de vegades, semblen contraposats. És possible fer bona comunicació i divulgació de la ciència sense perdre la seva essència?

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla. A les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora. Tot seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25 euros. Les reserves es poden realitzar al web del restaurant.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article