Fitxa d'activitat

Descobrim el que trepitgem

Data
17/10/2020
Hora
10:00
Localització
Ajuntament de Santa Maria de Besora
Passeig del Pla de la Teia, 13
Santa Maria de Besora
Descripció

Amb aquesta sortida descobrirem la geologia i els riscos de la Serra de Bufadors de Santa Maria de Besora.

Milions d’anys de processos geològics han format roques i han modelat d’una manera característica la comarca d’Osona. En aquesta sortida, des de Santa Maria de Besora fins a la Serra de Bufadors, s’interpretaran tots aquests processos i es farà una reconstrucció del paisatge de fa uns 40 milions d’anys i també de temps més recents. També es faran observacions de fòssils i d’identificació de roques.

Ens reunirem al poble de Santa Maria de Besora, al passeig Pla de la Teia, 13 a les 10h.

L’itinerari serà des de Santa Maria de Besora fins a la Serra de Bufadors pel camí dels Ferrers. Tornarem pel mateix camí fins a Santa Maria de Besora. Es preveu que duri 4 hores. El camí d’anada i tornada és pràcticament pla i és apte per a totes les edats i nivells. La zona dels bufadors té zones perilloses i només visitarem les més accessibles.

Guiatge: Jordi Vilà i Íngrit Soriguera, de Geòleg.CAT

Aquesta activitat forma part de les sortides naturalistes “Descobreix els sistemes naturals”, que formen part del programa del programa “UDivulga. Ciència i Societat”, programa que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.

Descarrega’t tot el programa de sortides i no et perdis cap!!

Inscripció i organització

  • Totes les activitats són gratuïtes.
  • Cal fer la inscripció prèvia per mitjà del formulari d’inscripció de l’agenda del Museu del Ter (https://www.museudelter.cat/events/) o al telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter) i especificar nom, cognoms i DNI de les persones participants. Inscripcions fins el dijous 15 d’octubre.
  • Es recomana portar calçat còmode per caminar.
  • El punt de trobada d’aquesta sortida és al passeig Pla de la Teia, 13, de Santa Maria de Besora.
  • Els desplaçaments es fan de manera particular i per compte i risc propi.
  • Les activitats únicament estan cobertes per l’assegurança de Responsabilitat Civil de l’organització. La resta de successos que es puguin esdevenir no tenen cobertura.
ATENCIÓ:

A causa de la situació actual d’alerta sanitària les sortides naturalistes estan subjectes a noves condicions i mesures de seguretat. Les activitats només es faran prèvia inscripció, i amb grups de màxim 15 persones. Caldrà portar mascareta, netejar-se les mans i mantenir la distància de seguretat d’1,5 m entre els assistents. Es recomana no compartir cotxes en aquells casos que calgui desplaçar-se del punt de trobada fins a l’inici de l’itinerari.

Descobrim el que trepitgem

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article