Cens d’ocells aquàtics hivernants Alt Ter
Cens anual d’ocells aquàtics hivernants de l’Alt Ter (el Ripollès, Osona i la Selva). Si aquest dia fes mal temps, plogués o nevés, el cens s’aplaçaria a l’endemà, diumenge 15, o al Llegeix-ne més…
Cens anual d’ocells aquàtics hivernants de l’Alt Ter (el Ripollès, Osona i la Selva). Si aquest dia fes mal temps, plogués o nevés, el cens s’aplaçaria a l’endemà, diumenge 15, o al Llegeix-ne més…
L’edifici el Sucre de Vic ha estat reconegut per la Societat Catalana de Química com a emplaçament històric representatiu de la química en el territori de parla catalana en l’any Llegeix-ne més…
L’anellament científic d’ocells és un mètode d’estudi basat en el marcatge individual dels ocells. Qualsevol registre d’un ocell anellat pot oferir una gran quantitat d’informació de la seva biologia, especialment Llegeix-ne més…
Els bolets són estructures reproductores d’organismes que pertanyen al regne dels fongs, un grup molt divers del qual la població en general en coneix només una petita part, limitada a Llegeix-ne més…
Osona té una història geològica privilegiada, dominada per un mar de fa entre 55 i 34 milions d’anys. Els processos geològics l’han modelada d’una manera característica i única. En aquesta Llegeix-ne més…
Farem de geòlegs per un dia, visitarem diferents afloraments rocosos del sud d’Osona, entre els municipis de Centelles i Hostalets de Balenyà, on veurem diferents aspectes geològics: els materials mesozoics Llegeix-ne més…
Vine a fer el got i aprèn ciència! Aquesta activitat pretén apropar la ciència i el coneixement a la ciutadania per mitjà de xerrades breus i interactives per celebrar la Llegeix-ne més…
El Dia Mundial dels Ocells és una campanya de sensibilització sobre els ocells que s’organitza internacionalment. Organitza: Parc del Castell de Montesquiu Més informació: Per a més informació consulteu https://territori.gesbisaura.cat/ Llegeix-ne més…
Farem un taller per aprendre quins processos geològics amaga la geologia d’Osona i descobrirem els secrets de les nostres roques. Els desplaçaments es fan de manera particular i per compte Llegeix-ne més…
Sovint no en som prou conscients, però els insectes són la forma de vida animal predominant a la Terra. N’hi ha més d’un milió d’espècies descrites, però es calcula que Llegeix-ne més…
El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots Llegeix-ne més…
Farem un taller d’identificació i reconeixement dels principals minerals que hi ha a Osona. Per identificar-los ens fixarem en característiques com la duresa, el color o l’exfoliació. També veurem quins Llegeix-ne més…
Les acolorides libèl·lules o odonats són un dels grups d’invertebrats aquàtics més conegut per al públic en general. Aquesta sortida pretén identificar els estadis vitals (larves i adults) de les Llegeix-ne més…
Homenatge a Andreu Febrer (Vic, ca. 1374 – Palerm, ca. 1441), primer traductor de la Divina Comèdia al català, amb dues activitats consecutives que es duran a terme el dia Llegeix-ne més…
La pandèmia de la covid-19 no és un episodi circumstancial sinó una experiència històrica perquè ha modelat nous costums, noves maneres de viure i de relacionar-se. Tots aquests canvis provocats, Llegeix-ne més…
Conferència online dins el marc de “Vic, Ciutat Cuidadora”. Fer front a una malaltia sense esperança de curació o en una situació de final de vida, pot situar la persona Llegeix-ne més…
En aquesta xerrada es donaran les claus per entendre com el mar era present en aquesta zona, com va evolucionar fins a assecar-se i perquè Osona té aquest paisatge actualment. Llegeix-ne més…
Amb aquesta sortida descobrirem la geologia i els riscos de la Serra de Bufadors de Santa Maria de Besora. Milions d’anys de processos geològics han format roques i han modelat d’una manera característica Llegeix-ne més…
Fa cinquanta milions d’anys la comarca d’Osona era coberta per el mar. Qui ho diria? El dissabte 29 de setembre, a les 17:30 hores, cooincidint amb les activitats de la Nit de la Recerca de Catalunya, s’inaugurarà al Museu de l’Art de la Pell de Vic l’exposició paleontològica “Osona, 50 milions d’anys enrere”, que donarà a conèixer un patrimoni cultural de gran valor per a la comarca.