Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

Llenguatge i cervell

Data
29/10/2017
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Llenguatge i cervell”, amb Cèlia Alba, coautroa de l’exposició “Talking Brains” del CosmoCaixa, i Anna Gavarró, investigadora i professora agregada del Departament de Filologia Catalana de la UAB. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia Big Van Ciencia, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

Si parlem de llenguatge, segurament el primer que ens ve al cap és la literatura, la poesia, el discurs. Però més enllà d’aquestes expressions del seu ús, el llenguatge és un porducte del nostre cervell i podem estudiar-lo com a tal.

Sota la diversitat aparent de moltes llengües existents, s’amaguen característiques comuns, com per exemple, que els nens l’adquiereixen arreu del món de manera molt unigorme, tant si es tracta de llengües orals com de signes. El llenguatge seria, doncs, una habilitat adquirida de forma comparable a la visió o al desenvolupament motor.

En aquesta edició dels Esmorzars de Ciència al 7 Portes parlarem d’aquest habilitat, de com l’adquirim i de com es manifesta en les diferents llengües que usem en el nostre dia a dia.

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla. A les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora. Tot seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25 euros. Les reserves es poden realitzar al web del restaurant.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article