Tallers familiars sobre el cervell
Taller familiar La ciència del cervell El cervell com a eina de percepció de la realitat, es sempre fiable? Té les seves pròpies regles de comportament més enllà del que Llegeix-ne més…
Taller familiar La ciència del cervell El cervell com a eina de percepció de la realitat, es sempre fiable? Té les seves pròpies regles de comportament més enllà del que Llegeix-ne més…
Discapacitat intel·lectual i aprenentatge? Comprendre per a proposar A càrrec de la Dra. Mara Dierssen Sotos, investigadora del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, on lidera el grup de Llegeix-ne més…
Quina incidència té el trastorn obsessiu compulsiu en la població? Es coneixen les alteracions genètiques associades al TOC? De quina forma el TOC pot afectar el correcte aprenentatge a l’edat Llegeix-ne més…
Quin paper juguen les emocions en l’aprenentatge? Aprenem igual al llarg de la vida? Podrem parlar d’aquestes i altres qüestions amb la Dra. Marta Portero. Llicenciada en psicologia, màster i Llegeix-ne més…
Taula Rodona en què debatrem sobre primats, balenes, elefants, evolució humana, medicina… i tot en clau del passat, present i futur del cervell. Què va ser primer, l’ou o la Llegeix-ne més…
Com afecten al nostre cervell situacions comuns com prendre un gintònic o riure amb un acudit? Com podem hackejar el nostre cervell per augmentar les seves capacitats? En aquest espectacle Llegeix-ne més…
Xerrada sobre La bogeria com a objecte/inspiració artística. La producció artística de malalts mentals (“l’Art Brut”). Relació cervell / Art / creativitat. L’estudi científic de la relació psicosi / creativitat… Llegeix-ne més…
Xerrada de divulgació científica en què veurem com la comprensió dels processos cerebrals de maneig de la informació està determinant avenços revolucionaris de les ciències de la computació i la Llegeix-ne més…
Xerrada a càrrec de Joan Deus, investigador de la Unitat d’investigació en Ressonància Magnètica de l’Hospital del Mar, i Vicky Puig, investigadora del Grup de recerca en farmacologia integrada i Llegeix-ne més…
Una droga és una substància que pot modificar el pensament, els sentiments i les emocions de la persona que en consumeix. Les drogues tenen la capacitat de canviar el comportament Llegeix-ne més…
Activitat a càrrec d’Ignasi Ivern, professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. La seva docència se centra en el Llegeix-ne més…
Conferència a càrrec del Dr. Diego Redolar Ripoll. Llicenciat en Psicologia, Màster en Neurociència i en Estadística i Doctor en Neurociències per la UAB. Actualment, és professor titular dels Estudis Llegeix-ne més…
El sistema auditiu transforma la informació acústica en impulsos nerviosos, anomenats potencials d’acció, que a travers de diferents vies nervioses arriben al cervell i es produeix el fenòmen de percepció. Llegeix-ne més…
Emmarcat dins del cicle d’activitats Matins de ciència organitzem el club de lectura de “Les defenses”, obra de l’autor local Gabi Martínez i conduït per Bibiana Bonmatí. Davant un atac Llegeix-ne més…
Sessió de jocs neurològics a càrrec de Brain and Beer Barcelona, organitzat per Pessics de Ciència en el marc de la Setmana Mundial del Cervell. Arreu es parla del cervell Llegeix-ne més…
Xerrada “Cervell, conducta i intel·ligència” a càrrec de Manuel Suárez dins el programa Matins de Ciència que organitza Pessics de Ciència. Tenim, cadascun de nosaltres, un cervell únic i plàstic, Llegeix-ne més…
Xerrada acompanyada de cervesa “Neurojocs: descobreix la teva ment”, a càrrec de Brain and Beer i organitzada per Pessics de Ciència amb la col·laboració de l’Oncle Jack dins del programa Llegeix-ne més…
Tens un compte de Twitter? T’agrada la ciència? Piula ciència! Sortegem un esmorzar de ciència per a dues persones al restaurant 7 Portes de Barcelona, gràcies a la col·laboració de Llegeix-ne més…
Tertúlia “Smart cities. Què són? Com funcionen?”, amb Aleksandar Ivancic, consultor sénior d’energia, urbainsme i ciutats intel·ligents, i Lídia Montero, experta en modelització de la demanda, mobilitat i simulació en Llegeix-ne més…
Tertúlia “Llenguatge i cervell”, amb Cèlia Alba, coautroa de l’exposició “Talking Brains” del CosmoCaixa, i Anna Gavarró, investigadora i professora agregada del Departament de Filologia Catalana de la UAB. Modera Llegeix-ne més…