Fitxa d'activitat

Comunicació i teoria de la ment

Data
14/03/2019
Hora
00:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Activitat a càrrec d’Ignasi Ivern, professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. La seva docència se centra en el llenguatge i la cognició. És membre del Grup de Recerca DISQUAVI -Discapacitat y Qualitat de Vida-. Complementa la seva tasca universitària amb l’experiència professional a TRIVIUM, Institut de Neurociència Cognitiva Aplicada a l’Aprenentatge, centre del qual és membre fundador i assessor científic.

Perquè la comunicació sigui eficient hem d’anar més enllà del significat literal de les paraules i hem de saber desxifrar les intencions més o menys amagades dels interlocutors. La qüestió fonamental és descobrir com som capaços de comprendre les intencions dels altres? Quins processos mentals possibiliten compartir significats i un terreny conceptual comú que ens permeti entendre’ns?

La capacitat recursiva és la característica més genuïna de la ment humana, que ens permet “pensar el que els altres pensen” i fa possible la consciència de la pròpia identitat, la memòria episòdica, la Teoria de la Ment i el llenguatge. Sense ella no podríem compartir significats i comunicar-nos.

Activitat inclosa en la programació especial de la Setmana Mundial del Cervell.

L’entrada és lliure.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article