Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

On són les científiques?

Data
26/03/2017
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Dones i ciència: on són les científiques?”, amb Maria Pau Ginebra, catedràtica del Departament de Ciència dels Materials i Enginyera Metal·lúrgica de la UPC, i Estrella Montolío, catedràtica del Departament de Filologia Hispànica, Teoria de la Literatura i Comunicació de la UB. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia Big Van, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

Actualment, la quantitat de dones amb estudis superiors (Batxillerat, graus, màsters i doctorats) en ciència i tecnologia és superior a la d’homes en la majoria de les disciplines. En promig, a més, les dones estudiants treuen millors notes que els homes. En canvi, quan s’escala la piràmide de la recerca, la situació s’inverteix i les científiques que ocupen càrrecs de responsabilitat, com directores de centres recerca, professores titulars o catedràtiques, són escasses en molts camps. A dia d’avui, la igualtat de dones i homes en els alts càrrecs de la comunitat científica, segueix sent un repte. Quins són doncs els obstacles a superar i les accions a emprendre per revertir aquesta situació i aconseguir que la ciència i la tecnologia siguin realment de tothom?

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla. A les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora. Tot seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25 euros. Les reserves es poden realitzar al web del restaurant.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article