Fitxa d'activitat

Ciència, innovació i democràcia

Data
29/04/2015
Hora
12:00
Localització
Seu central de la UOC
Av. Tibidabo, 39-43, Sala d'Actes Josep Laporte
08035 Barcelona
Descripció

Conferència “Una mirada més enllà d’Europa: Una reflexió sobre la ciència, la innovació i la democràcia”, a càrrec de Wiebe E. Bijker, d’Estudis de Tecnologia i Societat a la Universitat de Maastricht (Països Baixos).

Activitat realitzada amb el suport de l’Obra Social de La Caixa (programa “Internationalization at home”) i organitzada pel grup de recerca Open Science and Innovation de l’IN3.

La investigació de Bijker se centra en la relació entre la tecnologia, la societat i la ciència. Des dels anys 90, els aspectes polítics i normatius han estat un punt central en la investigació de Bijker. Els ha estudiat en una diversitat de dominis empírics: nanotecnologies, biotecnologies, tecnologies de la informació i la comunicació, gènere i tecnologia, polítiques de sanitat pública, ciència i tecnologia per a països en desenvolupament, agricultura sostenible, experiments de participació pública, arquitectura i urbanisme. El seu treball més recent està relacionat amb les qüestions de vulnerabilitat en una cultura tecnològica, incloent la necessitat fonamental de vulnerabilitat en una societat innovadora. Bijker ha presidit diversos comitès del Consell de Salut sobre els riscos i beneficis de les nano i biotecnologies. Gran part del seu treball actual abasta el nord i el sud globals.

Ponent.
Wiebe Bijker ha estat President de la Societat d’Estudis Socials de la Ciència (4S, per les seves sigles en anglès), Director i President de la Junta de l’Institut de Recerca de Ciència, Tecnologia i Cultura Moderna dels Països Baixos (WTMC), i membre del Consell Executiu de la Societat d’Història de la Tecnologia (SHOT). És coeditor i fundador de la sèrie monogràfica “Inside Technology” de l’editorial MIT Press, i de la sèrie de llibres “Science and Democracy in South Asia” publicada per Orient Blackswan. Bijker va ajudar a crear (i en va ser el primer coordinador científic) el programa de Màster Europeu en Societat, Ciència i Tecnologia (ESST, per les seves sigles en anglès), desenvolupat per 18 universitats a 10 països europeus.

La conferència és oberta al públic i es celebrarà en anglès.

La inscripció és gratuïta, heu d’enviar un correu electrònic a osi@uoc.edu.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article