Fitxa d'activitat

Imatge del projecte de RRI PERFORM sobre recerca i innovació responsables

RRI, recerca i innovació responsables

Data
26/01/2017 - 27/01/2017
Hora
16:00
Localització
Sala Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona
Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona
Bellaterra
Descripció

Quarta i cinquena sessió del curs sobre RRI “Recerca i innovació responsables: com maximitzar l’impacte local de la meva recerca?”, organitzat pel projecte de recerca H2020 PERFORM que coordina la Isabel Ruiz Mallén (investigadora del grup de recerca TURBA de l’IN3).

L’idioma del curs és l’anglès i les sessions aniran a càrrec d’Atelier des Jours à Venir (França) amb l’horari següent:

SESSIÓ 4: Habilitats de comunicació pels investigadors.
Què és la comunicació responsable? Com puc fer comprensible el meu doctorat?

SESSIÓ 5: Practicant la comunicació científica responsable.
Com puc planificar, iniciar y ampliar les activitats que comuniquin la dimensió social, les normes i els valors de la meva recerca?

  • 26 de gener de 2017 (sessió 4): de 16 a 19 h.
  • 27 de gener de 2017 (sessió 5): de 16 a 19 h.

El curs està adreçat a doctorands/es i investigadors/es joves. Persones que vulguin connectar millor la seva recerca amb la societat i/o  tenir una experiència pràctica d’educació científica a centres educatius a través de mètodes innovadors, com són les arts escèniques. Ofereix eines pràctiques i teòriques per fomentar una recerca responsable amb la societat. Aborda qüestions de comunicació, participació i intervencions amb gent jove. El curs forma part del projecte europeu de recerca PERFORM. El projecte explora en tres països diferents noves maneres d’apropar la ciència als joves a través de les arts escèniques. Aquestes maneres són els monòlegs d’humor (Catalunya), el clown (França) i el ‘science busking’ (Regne Unit).

El seu objectiu fonamental és facilitar als joves investigadors diverses eines i habilitats per comunicar la seva investigació, analitzar-la críticament i fomentar el seu impacte local. Això ho fa mitjançant el diàleg amb la ciutadania i l’aproximació a enfocaments de recerca participativa. El curs ofereix tant una perspectiva teòrica com eines pràctiques. A més, també obre la possibilitat de participar activament en el projecte PERFORM, a través del treball que farem a les escoles entre gener i març de 2017. Aquesta formació ofereix, per tant, dues modalitats de participació: formació només teòrica i formació teòrica amb treball pràctic (amb un grup reduït d’estudiants).

Es prega confirmar l’assistència enviant un e-mail a Maria.heras@uab.cat.

Més informació
Imatge: PERFORM
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article