5G, metavers… què està passant?
Hi ha diferents factors que estan canviant el món, i un d’ells és la tecnologia. Estem vivint la transició d’una societat industrial cap a una societat digital, i en aquesta Llegeix-ne més…
Hi ha diferents factors que estan canviant el món, i un d’ells és la tecnologia. Estem vivint la transició d’una societat industrial cap a una societat digital, i en aquesta Llegeix-ne més…
Taller infantil de creació col·lectiva d’una escultura sonora, on els participants podran crear un dels mòduls combinant cartró amb petits circuits electrònics de baix voltatge. Els participants aprendran conceptes bàsics Llegeix-ne més…
Des que als anys 50 del segle passat els ordinadors van entrar a les nostres vides cada cop s’han fet més i més petits. Vam començar treballant-hi a dins, després Llegeix-ne més…
Conferència a càrrec de Liliana Arroyo. Experta en transformació digital i impacte social. Ha participat com a investigadora en diversos projectes de diferents àrees de la sociologia, amb l’objectiu comú Llegeix-ne més…
Conferència “Automatització i atur: ens substituiran els robots?”, a càrrec d’Héctor Zapata, arquitecte expert en realitat virtual i noves tecnologies, organitzada per Pessics de Ciència. El ponent explora l’estat actual Llegeix-ne més…
Conferència “Robots, intel·ligència artificial , i xarxes socials: la ciència atrapa la ficció?”, a càrrec de Carme Torras, de l’Instiutut de Robòtica del CSIC-UPC, dins del programa Pessics de Ciència. Llegeix-ne més…
Tens un compte de Twitter? T’agrada la ciència? Piula ciència! Sortegem un esmorzar de ciència per a dues persones al restaurant 7 Portes de Barcelona, gràcies a la col·laboració de Llegeix-ne més…
Tertúlia “Smart cities. Què són? Com funcionen?”, amb Aleksandar Ivancic, consultor sénior d’energia, urbainsme i ciutats intel·ligents, i Lídia Montero, experta en modelització de la demanda, mobilitat i simulació en Llegeix-ne més…
Seminari de recerca “Optimització: formigues, granotes i híbrids” sobre la intel·ligència d’eixam i la metaheurística híbrida, a càrrec del Dr. Christian Blum (Senior Research Scientist de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Llegeix-ne més…
Conferència “Gamificació i realitat virtual”, a càrrec d’Héctor Zapata, arquitecte i expert en realitat virtual; fundador i gerent de Tetravol S.L, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, director Llegeix-ne més…
El Club de robòtica Corto Circuito desenvolupa la seva activitat els dissabtes al matí al Centre Cultural La Bòbila. El seu objectiu és motivar els joves de L’Hospitalet en l’estudi Llegeix-ne més…
Cinefòrum entorn a la pel·lícula “Un amigo para Frank” (Estats Units, 2012), per commemorar 60 anys d’intel·ligència artificial, amb Elisabet Golobardes, Beatriz López, Ramon Sangüesa i Carlos Tabernero, organitzat per Llegeix-ne més…
Conferència “Robots, màquines o companys?”, a càrrec d’Alicia Casals, enginyera industrial, doctora en informàtica, catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la UPC a la Facultat d’Informàtica de Barcelona, dins Llegeix-ne més…
Inici del curs “La ciència en el cinema: del viatge a la lluna de Méliès a la relativitat de Nolan”, organitzat per Associació Quadrivium sobre cinema i ciència, al Centre Llegeix-ne més…
Seminari tècnic en anglès “Investigating performance and scalability issues for rank learning with regression tree ensembles”, a càrrec de Mark Carman, de Monash University (Australia), organitzat per l’Institut d’Investigació en Llegeix-ne més…
Seminari tècnic en anglès “Logic, Argument and Dialectic”, a càrrec de Sanjay Modgil, del Department of Informatics del King’s College London, organitzat per l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial. In this Llegeix-ne més…
Cicle d’activitats “Setmana de la Robòtica”, organitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en el marc de l’exposició +HUMANS. Coincidint amb l’European Robotics Week, que se celebra del 23 Llegeix-ne més…
Exposició “+Humans, el futur de la nostra espècie”, produïda pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Science Gallery del Trinity College Dublin, i comissariada per Catherine Kramer. “+Humans” Llegeix-ne més…
Seminari “Discapacitat, activisme i austeritat: una comparació entre Regne Unit i Espanya” impartit pel Prof. Israel Rodríguez, Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC. El seminari es Llegeix-ne més…
Taller Programa Ciència i Aula “Com treballar la Intel•ligència Artificial a l’ESO: de Turing a Scratch”, a càrrec d’Eduard Muntaner Perich, investigador a UdiGitalEdu (Universitat de Girona), organitzada per la Llegeix-ne més…