Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

Smart cities

Data
19/11/2017
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Smart cities. Què són? Com funcionen?”, amb Aleksandar Ivancic, consultor sénior d’energia, urbainsme i ciutats intel·ligents, i Lídia Montero, experta en modelització de la demanda, mobilitat i simulació en el transport. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia Big Van Ciencia, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

Aquest novembre se celebra a Barcelona l’Smart City Expo World Congress. El concepte d’smart cities sha tornat molt present en els mitjans de comunicació, però en què consisteix realment? Què és una ciutat intel·ligent i en què es diferencia de les ciutats “de sempre”? Ja existeixen smart cities o només es una idea de futur? I sobretot, quines millores pot aportar una smart city per a la vida dels seus habitants o per al medi ambient?

En l’esmorzar parlarem d’aquest model de ciutat i esbrinarem què s’està fent al nostre entorn urbà per aplicar-lo.

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla. A les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora. Tot seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25 euros. Les reserves es poden realitzar al web del restaurant.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article