Fitxa d'activitat

Intel·ligència artificial: mites i realitats

Data
22/11/2023
Hora
12:00
Localització
Aula Magna UVic-UCC
C/ Laura, 13
08500 Vic
Descripció

Tertúlia de Literatura Científica a càrrec de Ramon López de Mántaras i Badia. Informàtic i Físic. Enginyer Tècnic eElectrònica per la Universitat de Mondragón. Doctor en Física per la Universitat Paul Sabatier de Toulouse (França). Master of Science en Informàtica per la Universitat de Califòrnia Berkeley i Doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor d’Investigació Emèrit del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Exdirector i Fundador de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial. Un dels pioners de la intel·ligència artificial a Espanya. Ha rebut diversos premis i reconeixements entre els quals el Premi Nacional d’investigació en Matemàtiques i TIC.

Llibre: 100 coses que cal saber sobre intel·ligència artificial. Ramon López de Mántaras Badia. Editorial Cossetània. 2023

La intel·ligència Artificial (IA) ha entrat de ple a formar part de les nostres vides i tothom en parla. Hi ha però, molts aspectes que no sempre s’expliquen bé. Sabem que la IA ja està impactant la nostra vida però encara desconeixem fins a quin punt ens la pot arribar a canviar. Se’n parla molt del futur de la IA, però encara no sabem si podrem construir màquines amb una intel·ligència general comparable a la humana. Aquestes son algunes de les qüestions que adreçarem en aquesta conferència, mostrant un retrat fidel de la situació real de la IA. També reflexionarem sobre l’impacte social i les qüestions ètiques que planteja aquesta tecnologia.

Més informació:

  • Modalitat: Presencial / Virtual
  • Inscripcions. Data límit per a la inscripció: 20/11/2023
Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article