Fitxa d'activitat

Humà. Massa o poc humà?

Data
13/06/2024
Hora
19:00
Localització
Sala Modernista del Casino de Vic
c/ Verdaguer 5
08500 Vic
Descripció

La naturalesa de l’ésser humà quan la intel·ligència artificial és omnipresent. Durant el cicle dIAlegs hem reflexionat sobre la manera com la intel·ligència artificial pot capgirar el nostre dia a dia, els nostres hàbits o la configuració de la societat. A l’última sessió d’aquest semestre anem un pas més enllà per endinsar-nos en l’essència l’ésser humà.

A mesura que la IA es desenvolupa i aprofundeix en tasques que tradicionalment s’associaven amb la capacitat humana, com la imaginació, el raonament, la capacitat de decisió o la intuïció, emergeixen preguntes fonamentals sobre la nostra pròpia naturalesa. En un món on la intel·ligència artificial és omnipresent, us convidem a una revisió profunda de la nostra identitat i del significat de l’ésser humà de la mà dels filòsofs i professors de la UVic-UCC Ester Busquets i Marcel Cano.

Plantejarem els interrogants que es tractaran durant la conversa a través de fragments de pel·lícules o sèries com 2001: Una odissea a l’espai, Metròpolis, Her o Black Mirror, entre d’altres.

Més informació:

Inscriu-te a la sessió

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article