Fitxa d'activitat

La ciència atrapa la ficció?

Data
24/01/2018
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència “Robots, intel·ligència artificial , i xarxes socials: la ciència atrapa la ficció?”, a càrrec de Carme Torras, de l’Instiutut de Robòtica del CSIC-UPC, dins del programa Pessics de Ciència.

Carme Torras és membre de la Reial Acadèmia de les Ciències, doctora en informàtica, professora d’investigació del CSIC a l’Institut de Robòtica (CSIC-UPC), on lidera una línia de recerca en l’àmbit de la percepció i la manipulació. A banda de la seva carrera científica, ha publicat les novel•les Pedres de toc (premi Primera Columna, 2003), La mutació sentimental (premis Manuel de Pedrolo i Ictineu, Pagès Editors, 2008), i Miracles perversos (premi Ferran Canyameres d’intriga i misteri, Pagès Editors, 2011).

La invenció d’internet i la irrupció dels telèfons mòbils han propiciat l’aparició de les xarxes socials, un fenomen difícil de preveure fa tan sols un parell de dècades. Com tampoc ho era que els robots sortissin de l’àmbit estrictament laboral per donar pas als anomenats robots socials, que cada vegada veurem més assistint a discapacitats i persones grans, fent de recepcionistes o dependents en centres comercials, com a guies en fires i museus, actuant com a companys de joc de joves i adults, i, fins i tot, exercint de mainaderes i mestres de reforç.

A la xerrada s’exposarà, de manera planera l’estat actual de la recerca en robòtica i intel•ligència artificial, i els dilemes ètics que planteja una societat com la descrita a Enxarxats, de Carme Torras (Males Herbes, 2017), una novel•la ambientada en el nostre present, una història inquietant sobre les possibilitats d’internet i sobre les responsabilitats i implicacions que comporta la nostra constant interacció a les xarxes.

Més informació
Imatge: Alex Knight / Unsplash
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article