Fitxa d'activitat

«Cafès Científics UB» – Intel·ligència artificial i humanitat, perills i avantatges

Data
09/11/2023
Hora
18:00
Localització
Espai Mallorca
plaça de Vicenç Martorell, 1, 08001 Barcelona
Barcelona
Descripció

Seguim amb els Cafès Científics de la UB!

El cicle de col·loquis en què diferents especialistes de l’àmbit universitari reflexionen sobre qüestions actuals. Les temàtiques són molt diverses i cada una d’elles és analitzada des de diferents àmbits del coneixement. Nosaltres posem el cafè i la recerca, i esperem el públic per generar el diàleg i l’intercanvi! Us hi esperem!


«Cafès Científics UB» – Intel·ligència artificial i humanitat, perills i avantatges

Com es definiria a sí mateixa la intel·ligència artificial? Quin impacte està tenint aquesta tecnologia a les nostres vides? Una societat que viu en aquest context ha de disposar d’eines que la capacitin per tenir control i poder assegurar principis bàsics com la transparència o la justícia. Per on hauríem de començar? Però no tot són perills i amenaces, i especialment dins de la recerca, la intel·ligència artificial ofereix un ventall de possibilitats que cal aprofitar, quines són i de quin potencial tenen?

En aquesta conversa hi intervindran, cinc persones expertes i un sisè convidat, no humà, que prendrà la paraula de la mà de la moderadora

 • Especialistes
  Carlos Heredia Pimienta. Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB).
  Joost Johannes Joosten. Departament de Filosofia. Institut de Matemàtica de la UB (IMUB).
  Carles Mancho Suárez. Departament d’Història de l’Art. Facultat de Geografia i Història. Institut de Recerca en Cultures Medievals de la UB (IRCVM).
  Eloi Puertas Prats. Departament de Matemàtiques i Informàtica. Institut de Matemàtica de la UB (IMUB).
  Isidora Sáez Rosenkranz. Departament de Didàctiques Aplicades. Grup de recerca de Didàctica de la Història, la geografia i altres ciències socials i la Comunicació (DHIGECS-COM).
 • Moderació: Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I)
 • Públic: general (aforament per a trenta-cinc persones amb inscripció prèvia)

INSCRIPCIONS


Més informació:

 • El cicle de col·loquis se celebrarà les tardes d’octubre i novembre, tota la programació està disponible a la pàgina web del projecte.
 • Els Cafès Científics de la UB estan organitzats conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB, la delegada del rector per a la divulgació científica, i diverses facultats i instituts de recerca de la UB, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació i el cofinançament del programa de recerca i innovació Horitzó Europa de la Unió Europea, en el marc del projecte NitRecerCat (101061189). Els cafès científics de la UB s’organitzen amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), que, sota el lema «Recerca pel canvi», vol oferir tot un seguit d’activitats de promoció de la recerca.
Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article