Fitxa d'activitat

Noves generacions de gent gran

Data
14/10/2016
Hora
11:00
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

Conferència “Generativitat en la gent gran: La vellesa com a temps de desenvolupament”, a càrrec de Feliciano Villar, professor de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona i coordinador del Grup de Recerca en Gerontologia (GIG), organitzada pel grup de recerca Xarxes de Comunicació i Canvi Social (CN&SC) de l’IN3.

La ponència es desenvoluparà en anglès, es podrà veure per video streaming i posteriorment es publicarà el vídeo a la llista de reproducció de l’IN3 del canal YouTube de la UOC.

La gent gran s’està convertint en un grup més gran en la nostra societat i el seu perfil està canviant: les noves generacions de gent gran tenen més formació i gaudeixen de bona salut per més temps. Aquesta tendència posa en relleu el rol actiu que la gent gran hi pot prendre, i com la seva participació pot contribuir tant a mantenir i millorar els contextos en què participen com a impactar positivament en el seu propi desenvolupament personal.

El concepte de generativitat aplicat a la vellesa pot ajudar a comprendre aquesta participació i els seus efectes socials i personals. En aquesta ponència, descriurem el concepte, identificarem les diferents activitats generatives presents en la vellesa (tant en l’àmbit familiar com en la societat) i els seus impactes sobre la comunitat i la gent gran mateixa. Per últim, discutirem com la tecnologia pot transformar, millorar i fins i tot crear noves formes d’activitats generatives en aquestes etapes de la vida, obrint noves perspectives, i en particular, des d’una perspectiva intergeneracional.

En acabar la ponència, us convidem a uns refrigeris.

Aquesta ponència pública s’emmarca en la reunió anual del projecte internacional i interdisciplinari ACT Project, que es compromet a investigar les interseccions entre les transformacions de les experiències d’envelliment i les noves formes de comunicació mitjançada. Aquesta activitat està finançada per la Social Sciences and Humanities Research Council del Canadà (SSHRC).

L’entrada és lliure però cal confirmar l’assistència enviant un e-mail a dblanchet@uoc.edu.

Més informació
Imatge: Octavi Planells
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article