Fitxa d'activitat

Qualitat ambiental, aire i salut

Data
13/10/2015
Hora
18:30
Localització
Centre Cívic Urgell
Carrer del Comte d'Urgell, 145
08036 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Qualitat ambiental, aire i salut” sobre contaminació atmosfèrica i visita a la cabina de control atmosfèric, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Es fa amb la col·laboració del CSIC, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la Plataforma per la Qualitat de l’Aire i el CIEMAT. Coorganitzada amb el Centre Cívic Urgell i l’Aula Ambiental de la Sagrada Família. Presentació a càrrec de Cristina Ribas, presidenta de l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Millorar la qualitat de l’aire a Barcelona afecta aspectes de la mobilitat i de l’urbanisme. Quins nivells de contaminants tenim? Quines mesures es poden prendre per millorar l’aire de la ciutat?

La qualitat ambiental, i concretament la de l’aire que respirem, afecta la salut de la població. A Barcelona se superen els límits de concentració d’NO2 establerts per la Unió Europea per a la protecció de la salut i alguns anys també s’han superat els límits de partícules en suspensió. Aquestes dues dades, entre altres, fan que Barcelona hagi d’adoptar mesures per millorar la qualitat de l’aire. En aquesta activitat parlarem de quin aire respirem, de les mesures que es poden posar en pràctica per millorar-lo.

De manera opcional, es podrà visitar l’estació de vigilància de la contaminació atmosfèrica de l’avinguda Roma a les 17.30h.

Més informació

Imatge: Octavi Planells
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article