Fitxa d'activitat

Presentació de “L’art de la paciència. La pesca fluvial a la conca mitjana del riu Ter”

Data
01/07/2021
Hora
19:30
Localització
Museu del Ter
Pl. de les Dones del Ter, 1
Manlleu
Descripció

El dia 1 de juliol a les 19:30h a l’auditori Roca del Museu del Ter de forma presencial, tindrà lloc la presentació del treball “L’art de la paciència. La pesca fluvial a la conca mitjana del riu Ter”. L’acte tindrà aforament limitat i inscripció prèvia. Simultàniament la presentació s’emetrà en directe pel canal de Youtube del museu en el següent enllaç.

Les autores d’aquest treball i presentadores de l’acte són les historiadores Irene Llop, professora del Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes i investigadora del Grup de Recerca Educació, llenguatge i literatura (GRELL) de la UVic-UCC; i Núria Sadurní Puigbó, historiadora especialitzada en història medieval i paleografia i museòloga. El treball, realitzat l’any 2012 i fins ara inèdit, ha estat actualitzat amb motiu de l’edició digital. El volum aprofundeix en la història de la pesca fluvial, les espècies autòctones o introduïdes, tècniques utilitzades, els llocs de pesca més coneguts, les festes i les tradicions. També compta amb un ampli recull fotogràfic i de documents, gràcies a un gran treball de recopilació de fotografia històrica en el que cal destacar el suport de la gent de l’Arxiu de Memòria Històrica de Roda de Ter.

Aquesta publicació forma part del programa “Etnologia en Xarxa” de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Organitza l’acte el Museu del Ter.

Inscripcions a l’acte omplint el formulari d’aquest enllaç.

Més informació aquí.

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article