Fitxa d'activitat

Cartell de l'exposició i cicle Wild Portrait

Cultura i aprenentatge social

Data
25/02/2016
Hora
19:30
Localització
La Mandarina de Newton
Carrer Montseny, 12
08012 Barcelona
Descripció

Xerrada “Cultura i Aprenentatge Social”, a càrrec Patricia García-González i Arti M. Sarró, estudiants de màster en primatologia, Universitat de Girona i Fundació Mona, i fundadors del projecte educatiu i de divulgació Logopithecus. Serà la segona xerrada del cicle de trobades que organitza La Mandarina de Newton en el marc de l’exposició itinerant d’art-ciència “Wild Portrait” (Retrat Salvatge).

Activitat gratuïta. Reserva la teva entrada aquí.

Aquest cicle de trobades busca promoure la reflexió i debat sobre les temàtiques explorades en aquesta exposició. Cada mes La Mandarina de Newton organitzarà una xerrada a càrrec d’un investigador de la Fundació Mona:

  • “Un viatge al món dels primats”: Iván García, estudiant de doctorat en primatologia, Universitat de Durham, i vocal de l’Associació Primatològica Espanyola. Gener 2016.
  • “Cultura i Aprenentatge Social”: Patricia García-González i Arti M. Sarró, estudiants de màster en primatologia, Universitat de Girona i Fundació Mona, i fundadors del projecte educatiu i de divulgació  Logopithecus. Febrer 2016.
  • “Ments germanes: simis emocionals i humans racionals”: Dr. Miquel Llorente, investigador principal i responsable de la Unitat d’Investigació i Etologia de la Fundació Mona i president de l’Associació Primatológica Espanyola. Març 2016.
  • El sentit estètic en els primats (humans i no humans) Daniela D’amore, estudiant de màster en primatologia, Unitat de Recerca i Etologia de la Fundació Mona i Università del Molise. Abril 2016.

 

Exposició “Wild portrait”

Pinzells, pintures i paper. Objectes inicialment desconeguts per als ximpanzés de la Fundació Mona, però que ràpidament es van transformar en eines. Les làmines de Wild Portrait són el resultat – artístic (o no), creatiu (o no) – de diferents moments d’espontaneïtat dels ximpanzés, en l’àmbit d’un dels projectes d’enriquiment de la Fundació Mona. Què és l’estètica? Què entenem per creativitat? És quelcom exclusiu de l’ésser humà? O poden aquests termes ser aplicats a la resta del món animal? Com veuen ells la realitat que els envolta? Com podríem saber-ho? Què representen aquestes pintures?

Wild Portrait és una exposició itinerant co-produïda per la Mandarina de Newton i Fundació Mona, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Pots venir a visitar l’exposició en qualsevol moment! A més a més et podràs emportar a casa els originals o còpies de les làmines dels ximpanzés i també souvenirs de la Fundació Mona.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article