Casal d’estiu | La Mandarina de Newton
Del 26 de juny al 21 de juliol, oferim 4 setmanes temàtiques durant les quals explorarem conceptes de ciència, tecnologia, art, disseny i audiovisuals.
Del 26 de juny al 21 de juliol, oferim 4 setmanes temàtiques durant les quals explorarem conceptes de ciència, tecnologia, art, disseny i audiovisuals.
Dialoguem amb Clara Borràs i Bruna Dinarès, sobre el paper de la il·lustració en la divulgació científica.
Dialoguem amb Elisenda Fontarnau, fotògrafa i estilista culinària, sobre el poder creatiu en la fotografia gastronòmica.
L’Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat el 2022 com a Any Internacional del Vidre a petició d’institucions del sector, tals com la Comissió Internacional del Vidre (ICG), Comunitat Llegeix-ne més…
Torna NeuroArt, el projecte de divulgació científica en el què els i les joves expliquen conceptes relacionats amb les neurociències a través de la creació d’obres d’art. L’alumnat dels centres Llegeix-ne més…
La cianotípia és una tècnica fotogràfica en la qual s’aconsegueixen còpies negatives de la imatge original, en color blau Pursia, per l’acció fotoquímica de la llum ultravioleta. En aquest taller Llegeix-ne més…
Taller en què des de Animal Latitude descobrim l’art com a eina per apropar-nos a la natura dels nostres entorns urbans. Ens inspirarem en la biodiversitat que ens rodeja per decorar Llegeix-ne més…
Xerrada sobre La bogeria com a objecte/inspiració artística. La producció artística de malalts mentals (“l’Art Brut”). Relació cervell / Art / creativitat. L’estudi científic de la relació psicosi / creativitat… Llegeix-ne més…
La conferència “La ciència de Leonardo Da Vinci. 500 anys d’un geni i apassionat pel coneixement” es fa a càrrec de Jordi Serrallonga. Està organitzada per Pessics de Ciència. I Llegeix-ne més…
NeuroArt és un projecte de divulgació científica que busca que infants i joves creïn representacions artístiques del sistema nerviós.
Conferència “Art i ciència: dos mons molt diferents?”, a càrrec de Pau Alsina, Doctor pel departament d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura de la Universitat de Barcelona, Llegeix-ne més…
Exposició “Després de la fi del món”, organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. “Després de la fi del món” és una exposició sobre el planeta del 2017, transformat Llegeix-ne més…
Festa “Ambientalitzem els barracons de La Fàbrica del Sol”, per presentar el grafiti Natura Urbana organitzada per La Fàbrica del Sol. A càrrec de La Franja Barceloneta, Entrenosaltres i Planeta Barceloneta, Llegeix-ne més…
Taller familiar intergeneracional “Postal de Nadal 3D amb els avis” a càrrec de l’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol amb la col·laboració del Casal de Gent Gran de Llegeix-ne més…
Celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2016, que recullen un munt d’activitats a municipis de tot Catalunya. S’inclouen també activitats relacionades amb el patrimoni natural, industrial i tecnològic, científic… Llegeix-ne més…
Presentació del llibre “Pantocràtor. Seguint les passes de Puig i Cadafalch i la missió arqueològica de 1907″, a càrrec de l’autor i editor Enric Soler i Raspall, de Tushita Edicions, Llegeix-ne més…
Xerrada “Orangutans a Indonèsia”, a càrrec d’Eba Murua i Maria Figuerola, primatòlogues i fundadores de l’Associació Projecte Melindungi. És una xerrada extra del cicle de trobades que organitza La Mandarina de Llegeix-ne més…
Xerrada “El sentit estètic en els primats (humans i no humans)”, a càrrec de Daniela D’Amore, estudiant i investigadora a la Fundació Mona que està treballant en el projecte de recerca que Llegeix-ne més…
Xerrada “Ments germanes: simis emocionals i humans racionals”, a càrrec de Miquel Llorente, investigador principal i responsable de la Unitat d’Investigació i Etologia de la Fundació MONA i president de l’Associació Llegeix-ne més…
Exposició “Tòtems”, amb fotografies de Guillem Vidal sobre formes identificables a la natura, produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Qui no ha jugat alguna vegada a observar el Llegeix-ne més…