Fitxa d'activitat

Cartell de l'exposició i cicle Wild Portrait

Orangutans a Indonèsia

Data
26/05/2016
Hora
19:00
Localització
La Mandarina de Newton
Carrer Montseny, 12
08012 Barcelona
Descripció

Xerrada “Orangutans a Indonèsia”, a càrrec d’Eba Murua i Maria Figuerola, primatòlogues i fundadores de l’Associació Projecte Melindungi. És una xerrada extra del cicle de trobades que organitza La Mandarina de Newton en el marc de l’exposició “Wild portrait”.

Activitat gratuïta. Reserva la teva entrada aquí.

Aquest cicle de trobades busca promoure la reflexió i debat sobre les temàtiques explorades en aquesta exposició. Cada mes La Mandarina de Newton organitzarà una xerrada a càrrec d’un investigador de la Fundació Mona:

  • “Un viatge al món dels primats”: Iván García, estudiant de doctorat en primatologia, Universitat de Durham, i vocal de l’Associació Primatològica Espanyola. Gener 2016.
  • “Cultura i Aprenentatge Social”: Patricia García-González i Arti M. Sarró, estudiants de màster en primatologia, Universitat de Girona i Fundació Mona, i fundadors del projecte educatiu i de divulgació  Logopithecus. Febrer 2016.
  • “Ments germanes: simis emocionals i humans racionals”: Dr. Miquel Llorente, investigador principal i responsable de la Unitat d’Investigació i Etologia de la Fundació Mona i president de l’Associació Primatológica Espanyola. Març 2016.
  • El sentit estètic en els primats (humans i no humans) Daniela D’amore, estudiant de màster en primatologia, Unitat de Recerca i Etologia de la Fundació Mona i Università del Molise. Abril 2016.

Exposició “Wild portrait”

Pinzells, pintures i paper. Objectes inicialment desconeguts per als ximpanzés de la Fundació Mona, però que ràpidament es van transformar en eines. Les làmines de Wild Portrait són el resultat – artístic (o no), creatiu (o no) – de diferents moments d’espontaneïtat dels ximpanzés, en l’àmbit d’un dels projectes d’enriquiment de la Fundació Mona. Què és l’estètica? Què entenem per creativitat? És quelcom exclusiu de l’ésser humà? O poden aquests termes ser aplicats a la resta del món animal? Com veuen ells la realitat que els envolta? Com podríem saber-ho? Què representen aquestes pintures?

Wild Portrait és una exposició itinerant co-produïda per la Mandarina de Newton i Fundació Mona, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Pots venir a visitar l’exposició en qualsevol moment! A més a més et podràs emportar a casa els originals o còpies de les làmines dels ximpanzés i també souvenirs de la Fundació Mona.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article