Fitxa d'activitat

Imatge de l'exposició Tòtems

Tòtems

Data
16/03/2016 - 25/09/2016
Hora
10:00
Localització
Museu Blau
Plaça de Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Descripció

Exposició “Tòtems”, amb fotografies de Guillem Vidal sobre formes identificables a la natura, produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Qui no ha jugat alguna vegada a observar el cel i associar als núvols formes que podem identificar com animals o objectes? Amb aquesta mirada, “Tòtems” s’endinsa en la natura i captura rostres i perfils que sorgeixen d’arbres, roques, arrels o troncs caiguts de la mà de Guillem Vidal. Aquests objectes, al ser retretats, es converteixen en tòtems que reflecteixen el poder de la natura i ens recorden el nostre vincle amb ella.

La exposició està estructurada en dues parts: “Retrats”, on amb un enquadrament adecuat permet visualitzar i donar vida a diversos personatges de la natura que ens recorden màscares primitives, africanes o orientals, i la sèrie “Màscares i mirades”, on s’afegeix un nou ingredient: a partir d’elements parcials de la natura que deixen entreveure ulls, caps d’animals o perfils, es construeix una identitat amb l’artifici de la simetria.

“Tòtems” parteix d’un joc que mostra com la mirada sap veure, escollir i aïllar certs elements del seu entorn natural per dotar-los d’identitat, actitud i personalitat. Així, la mirada de Guillem Vidal origina una galeria de personatges que ens suggereixen variats estils artístics i que, com sosté l’autor, reflecteixen el poder de la natura amb mirades de desaprovació per la nostra conducta poc curosa amb la Terra.

Més informació 

Imatge: Guillem Vidal
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article