Fitxa d'activitat

Impactes del canvi climàtic

Data
27/02/2017
Hora
19:00
Descripció

Cicle de conferències “L’impacte del canvi climàtic a Catalunya”, dins del programa Visions de la Ciència que acull la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

El canvi climàtic afecta els sistemes naturals i els sistemes humans, tant a escala global com local. A qualsevol racó del planeta, des de l’Antàrtida fins a les zones més càlides d’Àfrica, l’augment de la temperatura modifica els paisatges i les societats. En aquest cicle s’expliquen els principals impactes d’aquest canvi sobre Barcelona i Catalunya. Cicle coordinat per: Lluís Reales

  • 16 de gener, 19h. “Quins escenaris climàtics futurs per a Catalunya?”, amb de Xavier Duran, periodista científic. Biblioteca Vila de Gràcia.
  • 30 de gener, 19h. “Agricultura, alimentació i canvi climàtic”, amb de Marta Rivera, de la Universitat de Vic. Biblioteca Camp de l’Arpa.
  • 6 de febrer, 19.30h. “El clima s’ha tornat boig? L’evolució de la temperatura i les precipitacions a Barcelona i Catalunya”, amb Javier Martín-Vide, catedràtic de Climatologia a la UB. Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras.
  • 13 de febrer, 19h. “Què passarà a les zones litorals?”, amb Agustín Sánchez-Arcilla, director del Laboratori d’Enginyeria Marítima LIM–UPC. Biblioteca Camp de l’Arpa.
  • 20 de febrer, 19h. “Com afecta el canvi climàtic la biodiversitat?”, amb Francisco Lloret, investigador del CREAF. Biblioteca Vila de Gràcia.
  • 27 de febrer, 19h. “Salut i canvi climàtic a les grans ciutats”, amb Xavier Basagaña, investigador a l’ISGlobal. Biblioteca Sagrada Família.
  • 6 de març, 19.30h. “Es poden canviar els hàbits i comportaments ambientals dels ciutadans?”, amb Joan David Tàbara, investigador a l’ICTA-UAB. Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras.
  • 13 de març, 19h. “La perspectiva global del canvi climàtic i els acords internacionals”, amb Josep Enric Llebot, catedràtic de Física de la UAB. Biblioteca Sagrada Família.
Més informació
Imatge: Tomas Castelazo / Wikipedia
Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article