Fitxa d'activitat

Malalties neuropediàtriques

Data
26/11/2015 - 27/11/2015
Hora
09:00
Localització
CosmoCaixa
Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Descripció

Jornada de debat “Connecting the Growing Brain. Understanding Neuropaediatric Diseases”, liderat per la Coordinadora de la Unitat Neurometabòlica de l’Hospital Sant Joan de Déu, Àngels García-Cazorla, organitzat per B·Debate.

S’estima que fins al 20% dels nens i adolescents poden tenir afectacions neurològiques i psiquiàtriques, i al tractar-se d’un dels camps més complexos de la biologia humana, el continu creixement i canvi només hi afegeix dificultat. Tradicionalment les malalties s’han classificat per una col•lecció de símptomes i amb tant sols un petit focus en la fisiologia d’aquestes, de manera que malalties que compartien mecanismes neurobiològics, com l’epilèpsia i trastorns neuropsiquiàtrics, hagin estat considerats entitats completament diferents.

En el present esdeveniment, coorganitzat per B·Debate i l’Hospital Sant Joan de Déu, es reuniran líders científics en diferents aspectes de la neurobiologia i altres ciències. Principalment s’abordarà la relació entre la disfunció sinàptica en els desordres neuropediàtrics, alhora que es posarà èmfasi en l’actual estat de les diferents disciplines que engloben l’estudi del cervell i les malalties neurològiques, per tal de connectar els enfocs clínics, científics i educacionals de l’actual neurologia infantil. En l’acte, es donaran les bases per assolir una visió més acurada i realista de la fisiologia de les malalties, al mateix temps que pretén ser un punt d’intercanvi i estimulació d’idees innovadores per així començar a treballar en establir noves classificacions i futures teràpies.

Més informació

Imatge. Akira Ohgaki. Flickr
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article