Fitxa d'activitat

Cartell de l'exposició i cicle Wild Portrait

Un viatge al món dels primats

Data
28/01/2016
Hora
19:00
Localització
La Mandarina de Newton
Carrer Montseny, 12
08012 Barcelona
Descripció

Xerrada “Un viatge al món dels primats”, a càrrec d’Iván García, estudiant de doctorat en primatologia, Universitat de Durham, i vocal de l’Associació Primatològica Espanyola. Serà la primera xerrada del cicle de trobades que organitza La Mandarina de Newton en el marc de l’exposició itinerant d’art-ciència “Wild Portrait” (Retrat Salvatge).

Aquest cicle de trobades visa promoure la reflexió i debat sobre les temàtiques explorades en aquesta exposició. Cada mes La Mandarina de Newton organitzarà una xerrada a càrrec d’un investigador de la Fundació MONA:

 

Exposició “Wild portrait”

Pinzells, pintures i paper. Objectes inicialment desconeguts per als ximpanzés de la Fundació MONA, però que ràpidament es van transformar en eines. Les làmines de Wild Portrait són el resultat – artístic (o no), creatiu (o no) – de diferents moments d’espontaneïtat dels ximpanzés, en l’àmbit d’un dels projectes d’enriquiment de la Fundació MONA. Què és l’estètica? Què entenem per creativitat? És quelcom exclusiu de l’ésser humà? O poden aquests termes ser aplicats a la resta del món animal? Com veuen ells la realitat que els envolta? Com podríem saber-ho? Què representen aquestes pintures?

Wild Portrait és una exposició itinerant co-produïda per la Mandarina de Newton i Fundació MONA, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Pots venir a visitar l’exposició en qualsevol moment! A més a més et podràs emportar a casa els originals o còpies de les làmines dels ximpanzés i també souvenirs de la Fundació MONA.

Més informació

 

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article