Fitxa d'activitat

Sinapsis artístiques

Data
27/01/2016
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Xerrada – taller “Sinapsis artístiques”, a càrrec de Míriam Martí, llicenciada en biologia, màster en comunicació científica, actriu i creadora audiovisual, dins del programa divulgatiu Pessics de Ciència.

Les sinapsis són les connexions entre neurones. Aquestes connexions són l’inici de tot, són les ordres que ens permeten respirar, moure’ns, pensar, sentir, relacionar, entendre… Sinapsis artístiques són, per tant i en primer lloc, connexió, connectar. Connectar ciència amb art, moda, arquitectura, tecnologia, natura, matemàtiques, il·lustració… I així potser descobrir que de fet mai hi hagut desconnexió i que la relació entre diferents àmbits és molt present i ser-ne conscients ens pot fer més creatius i observadors.

Potser això no ens ho havíem plantejat i no ho acostumem a entrenar però afortunadament el nostre cervell té plasticitat i es creen noves sinapsis en funció del que fem i entrenem, així que tot exercitant aquesta visió més global, creem noves sinapsis en el nostre cervell. Som el que entrenem!

La sessió començarà amb una xerrada a través de la qual coneixerem, a través d’imatges, connexions entre la ciència i l’art, entre d’altres àmbits. Després, en la part pràctica, els participants buscaran i crearan les seves pròpies connexions científico-artístiques a través d’imatges.

Més informació

Imatge: Ávila J. / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article