Fitxa d'activitat

Setmana del Cervell a l’Hospitalet

Data
18/03/2015
Hora
Tot el dia
Descripció

Activitats per a tots els públics amb motiu de la Setmana Mundial del Cervell, campanya mundial per augmentar la consciència pública sobre els avenços i beneficis de la investigació del cervell.

És una iniciativa de la fundació DANA, amb seu a Nova York, que uneix els esforços d’universitats, hospitals, grups de defensa dels pacients, associacions professionals, agències governamentals, organitzacions de serveis i altres associacions. A l’Hospitalet de Llobregat, des de fa un any, el projecte Pessics de Ciència hi col·labora amb la següent programació especial.

Programa d’activitats

  • Dilluns, 16 de març. Torre Barrina, 19:30. “Neurociencies i Comunicació: el cercle de foc”, a càrrec de Miguel Ángel Martín-Pascual, cap de formació de l’Institut RTVE a Barcelona i investigador del grup Neuro-Com a la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Dimarts, 17 de març. Biblioteca Tecla Sala, 18:00. “El cervell lector”, a càrrec de Joanna Sierpowska, investigadora del Grup de Cognició i Plasticitat Cerebral de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge.
  • Dimecres, 18 de març. Acte suspès!! Centre Cultural Sant Josep, 19:30. “La ciència de la màgia i el cervell il·lusionista”, a càrrec de Jordi Camí, director general del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i de la Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca sobre l’Alzheimer.
  • Dijous, 19 de març. Biblioteca Josep Janés, 18:00. “Quan aprendre a llegir és un repte: les bases neuronals de la dislèxia”, a càrrec de Begoña Díaz, investigadora en el Grup de Recerca en Adquisició i Percepció de la Parla de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Dijous, 19 de març. Centre Cultural Sant Josep, 19:30. “Neuromàrquèting: comprem el que volem?”, a càrrec de Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica i presidenta de l’Asociación Española de Neurociencia.
  • Divendres, 20 de març. Biblioteca Can Sumarro, 18:00. Projecció de la pel·lícula “¿Y tú quién eres?”, d’Antonio Mercero (Espanya, 2007) i comentari a càrrec de Sebastià Riu, responsable de la Unitat Psicogeriàtrica de les Llars Mundet.
  • Divendres, 20 de març. Biblioteca La Florida, 18:00. Projecció de la pel·lícula “Memento”, Christopher Nolan (Estats Units, 2000) i comentari a càrrec de Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona.
  • Divendres, 20 de març. Biblioteca Bellvitge, 18:00. Projecció de la pel·lícula “El discurs del rei”, de Tom Hooper (Regne Unit, 2010), i comentari de Josep Maria Vila Rovira, professor de Logopèdia a la Universitat Ramon Llull.

Més informació

Imatge: Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article