Fitxa d'activitat

Fotoidentificació de cetacis

Data
22/10/2015
Hora
20:00
Localització
Llibreria Horitzons
Carrer de València, 149
08011 Barcelona
Descripció

Conferència i audiovisual sobre identificació de cetacis a càrrec de l’Associació Cetàcea.

Al mediterrani es coneixen vuit especies de cetacis que tenen poblacions estables. La evolució dels cetacis al llarg de 50 milions d’anys, ha permès un grup molt divers i de gran capacitat adaptativa, però aquestes característiques i habilitats, no han estat suficient per protegir-los i s’han arribat a convertir en unes criatures extremadament fràgils. En el mediterrani, tenim especies que estan catalogades per la IUCN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura) en perill d’extinció i altres es consideren vulnerables.

Actualment l’Associació Cetàcea està realitzant el Projecte de Fotoidentificació: balenes i dofins en el litoral català. La Fotoidentificació és un mètode d’estudi que es basa en fotografiar l’aleta dorsal i la caudal dels cetacis, i cercar marques que ens permetin identificar als individus.

L’objectiu final del projecte de Fotoidentificació no és un altre que conscienciar a la població catalana del gran tresor que tenim al nostre mar i de que no cal viatjar lluny per veure dofins i balenes en llibertat, les tenim aqui, al costat de casa!! I cal protegir-les!

Per assistir a la conferència s’ha d’enviar confirmació a info@llibreriahoritzons.com.

Més informació

Imatge: NOAA NMFS / Wikipedia
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....