Fitxa d'activitat

El mal del cervell

Data
23/03/2017
Hora
11:30
Localització
Biblioteca Central Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 L'Hospitalet
Descripció

Passi del documental “El mal del Cerebro”, dins del cicle “Matins de ciència” del programa divulgatiu Pessics de Ciència.

El mal del cerebro” és un documental dirigit per Antonio Martínez Ron. Coincidint amb l’any de la Neurociència en Espanya, el documental revisa les principals investigacions per tractar les malalties del cervell i millorar el rendiment mental.

El nostre cervell és la màquina més complexa que existeix, però les actuals condicions de vida estan posant al límit la seva durada i resistència. Cada cop vivim més anys, i això incrementa els trastorns motors i les malalties neurodegeneratives. Aconseguirem allargar la vida útil del cervell? La tecnologia ens ajudarà a superar les seves principals malalties?

Posterior tertúlia a càrrec de Manuel Suárez, biòleg. Ha treballat en el món de l’ensenyament i la formació i ha format part dels equips redactors de la Gran Enciclopèdia Catalana, l’Enciclopèdia de l’Esport Català i el Diccionari de Medicina de la Reial Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. També ha treballat en la realització d’audiovisuals didàctics per al Departament d’Ensenyament, entre d’altres.

Matins de Ciència és un cicle d’activitats (xerrades, projeccions de documentals, tallers, clubs de lectura, ciència ficció, etc.) que preten entendre la ciència i els seus fonaments ( física, química, biologia, astronomia, genètica, etc.) i aprendre com els avenços científics afecten la nostra vida quotidiana, amb l’ànim de desfer falsos mites amb rigor i esperit crític, des d’un punt de vista divulgatiu i accessible per a qualsevol persona, fins i tot els infants.

Per participar en aquestes activitats cal inscriure’s a través del correu electrònic bibteclasala@l-h.cat o trucant al telèfon 93 260 24 84.

Més informació
Imatge: Akira Ohgaki / Flickr
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article