Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

Cervell, la pròxima frontera

Data
22/05/2016
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “El cervell, la pròxima frontera: què en sabem de l’òrgan que ens fa humans?”, amb, Joan Guàrdia, catedràtic de Psicologia a la Universitat de Barcelona, i Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica. Moderarà l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

En els darrers segles, la ciència ha explorat el món físic amb gran detall, des de l’inici de l’univers a les molècules que conformen la vida. Però el nostre món interior, els nostres impulsos i preferències, el nostre raonament, semblava un territori a part més aviat reservat a la filosofia. Tanmateix, avui en dia la ciència ja està explorant aquesta frontera interior, el nostre cervell.

Noves tècniques experimentals combiandes amb els mètodes de la psicologia cognitiva ens estan apropant a comprendre com funciona aquest òrgan per donar lloc a la cognició humana, les emocions i els comportaments. En aquest debat discutirem com la neurociència ens permetrà respondre qüestions pràctiques i, fins i tot filosòfiques, sobre nosaltres mateixos.

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de Ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25€ i les reserves es poden realitzar a través d’aquest formulari.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article