Fitxa d'activitat

Un exemple de recerca col·laborativa

Data
18/12/2015
Hora
17:00
Localització
Edifici UOC 22@
Rambla Poblenou, 156
08018 Barcelona
Descripció

Seminari de recerca “Etnografies col·laboratives amb menors migrants”, a càrrec de Karmele Mendoza Pérez, visiting scholar de l’IN3 (grup de recerca mediaccions #Cultura Digital), Universitat Autònoma de Madrid i investigadora convidada a Ikuspegi: Observatori Basc d’Immigració.

En aquest seminari es proposa parlar de l’estat actual de la seva tesi doctoral per reflexionar sobre l’abast i els reptes d’enfocaments de recerca col·laboratius. Parteix del treball de camp realitzat a un centre de menors de la província de Biscaia de gener a juny del 2015. L’objectiu que guia aquest treball és apropar-se als significats que es posen en joc per als menors migrants, analitzar-los i comprendre com intervenen en les seves trajectòries vitals. Per això entenem que aquests significats que es posen en joc han de ser construïts a partir d’una metodologia d’investigació que permeti una col·laboració intensa i extensa en el propi procés de recerca.

Amb aquesta meta, va emprar metodologia etnogràfica general i, en particular, un taller construït a partir de diferents tècniques artístiques, que convidés als menors a ser participants actius i compromesos des del principi en la generació del material d’anàlisi sobre les seves rutines (rutes, espais a la ciutat) i activitats expressives (pràctiques estètiques). El taller va esdevenir un espai de trobada segur i d’experimentació on es van generar diferents productes (fotografies, un documental amateur i una cartografia de la ciutat de Bilbao) que parlen de les rutines i les pràctiques expressives d’aquests joves. És per això que tant les narracions, els temes, etc. inclosos com els exclosos pels coinvestigadors en els productes, així com el procés de realització dels productes aniran construint la seva particular visió del que significa ser menor migrant dins el marc de la protecció i la ciutat.

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a icarol@uoc.edu.

Més informació

Imatge: John Morgan / Flickr
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article