Fitxa d'activitat

Un matí accessible al Gòtic

Data
02/06/2022
Hora
11:00
Localització
Centre Ocupacional Sínia
Carrer dels Banys Nous, 16
Barcelona
Descripció

Itinerari accessible pel barri Gòtic de Barcelona.

Iniciarem i finalitzarem la caminada al Centre Ocupacional Sínia (Banys Nous 16), on convivim amb dues torres de la Muralla (la núm. 67 i una part de la 66) i altres elements significatius que us mostrarem.

Engegarem la ruta pel carrer Banys Nous cap al carrer Avinyó núm.15 on visitarem el projecte sostenible “Hort al Terrat” del que formem part i us mostrarem l’skyline del barri, per ubicar l’espai que ocupa. A més, als baixos d’aquest edifici trobem el MUHBA domus de Aviñon (no accessible per a persones amb mobilitat reduïda) Espai important durant l’època Romana.

Pujarem pel carrer Comtessa de Sobradiel (única pujada de la ruta) per arribar al Pati Llimona, on podrem veure la porta més important de l’antiga Muralla, la que donava al mar. (MUHBA Porta del Mar).

Baixant pel carrer Correu Vell podrem veure la continuació de Muralla, i el conjunt arquitectònic complet d’aquest punt (amb elements de la Muralla exteriors i interiors).

La següent parada és la plaça dels Traginers on hi veurem una Torre exterior i continuarem pel carrer Sots Tinent Navarro a partir d’aquest punt podrem veure la Muralla Romana i com s’ha integrat en les construccions posteriors fins a arribar a la Plaça Nova, on veurem l’altra porta rellevant de la Muralla, la del costat de muntanya i la reproducció de l’antic aqüeducte.

Finalitzarem la ruta pel carrer de la Palla fins a Banys Nous 16 on farem la cloenda.

Organitza el Centre Ocupacional Sínia en col·laboració amb el districte de Ciutat vella

 

Més informació

  • Cal inscripció prèvia
  • L’activitat és gratuïta per als participants però comporta una despesa de diners públics. Si us plau, comproveu la vostra disponibilitat abans d’inscriure-us-hi. Les baixes poden provocar que les persones en llista d’espera no puguin aprofitar les vacants.
  • Requeriments: Evitarem les zones amb més gentrificació, tot i que al recorrer un espai concret i significatiu per la història de la ciutat, no podrem evitar llocs on trobarem moltes persones, sobretot la part entre la Plaça de l’Àngel i la Plaça Nova. Aquesta última part correspon a espais més oberts i potser necessiteu portar aigua, farà calor. La major part del recorregut són carrers amb ombra.
Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article