Fitxa d'activitat

Nadal al Museu Blau

Data
05/01/2016
Hora
Tot el dia
Localització
Museu Blau
Plaça de Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Descripció

Activitats familiars de ciències naturals durant les vacances de Nadal al Museu Blau de Barcelona.

Pangèica

Per gaudir de la natura al Nadal sense sortir de la ciutat, el Museu Blau proposa el taller Pangèica adreçat a famílies amb nens i nenes a partir dels 8 anys. Es tracta d’un taller que es realitza amb materials naturals com pells d’animals, cranis, ossos, sorra, pedres, plantes, llavors i instruments d’investigació com microscopis o lupes en què les famílies han de resoldre un seguit reptes naturalistes. Reptes com descobrir a través de la forma dentària dels diferents cranis què mengen els animals o aprendre a distingir les seves petjades, entre altres propostes relacionades amb totes les disciplines de les ciències naturals.

Per a famílies amb nens a partir dels 8 anys. El taller té lloc els dies 23, 24, 27, 29, 30 i 31 desembre del 2015, i 2, 3, 5 i 7 gener del 2016 a les 11.30 h i a les 12.30 h. Es recomana reserva prèvia a activmuseuciencies@bcn.cat o 93 2562220 (de dl. a dv., de 10 a 13 h) i cal confirmar la reserva 15 minuts abans de l’inici. Les places no confirmades s’oferiran als visitants (aforament limitat). Activitat gratuïta. Més informació, aquí.

Niu de Ciència

És un espai destinat a famílies amb nens d’una edat màxima de 6 anys que vulguin gaudir de les ciències naturals a través de la descoberta, l’activitat espontània i el joc. Aquest espai, únic a Espanya, disposa de materials naturals com pells d’animals, ossos, cranis, sorra, pedres i plantes i també instruments d’investigació com microscopis i lupes. Amb aquests materials, els més petits, acompanyats de les seves famílies desenvolupen experiències sensorials i d’observació en les quals la clau és la pregunta i no la resposta amb l’objectiu de despertar la curiositat i les ganes de conèixer. L’horari d’obertura es divideix en sessions de 30 minuts on els nens, acompanyats per les seves famílies, entren al Niu per experimentar fins on els porti la seva curiositat.

Per a famílies amb nens fins a 6 anys. Consultar dates i horaris a aquest enllaç. Reserva presencial el mateix dia de la visita a les taquilles del Museu (no s’admet reserva telefònica). Activitat gratuïta. Més informació, aquí.

Descobrim el Museu Blau

Es tracta d’una visita guiada i dinamitzada per mostrar el discurs, els continguts centrals i els recursos museogràfics de l’exposició permanent Planeta Vida. En una primera part, l’educador acompanya al grup a través de l’itinerari Biografia de la Terra i, a continuació, convida a fer un descobriment autònom de la resta de l’exposició.

Per a famílies amb nens a partir de 8 anys els dies 27 de desembre i 3 de gener, a les 16 h. Es recomana reserva prèvia a activmuseuciencies@bcn.cat o a 93 256 22 20 (de dl. a dv., de 10 a 13 h) i cal confirmar la reserva 15 minuts abans de l’inici. Les places no confirmades s’oferiran als visitants (aforament limitat). Activitat gratuïta. Més informació, aquí.

Més informació

Imatge: Octavi Planells
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article