Fitxa d'activitat

La il·lustració científica és necessària per a la ciència?

Data
30/07/2020
Hora
16:00
Descripció

En aquesta entrevista en viu organitzada per Illustraciencia, parlarem de perquè la il·lustració científica és necessàra per a la ciència, com pot beneficiar als investigadors i a la societat, i com els podem fer comprendre aquests avantatges. L’esdeveniment s’adreça principalment a il·lustradors científics, divulgadors, comunicadors, investigadors i tot públic general interessat en aquesta temàtica.

Aquesta entrevista s’emmarca dins els cicle d’Illustra TALKS: tres sessions d’entrevistes en línia en directe amb professionals en actiu de la il·lustració científica. Parlarem de l’estat de el sector, de drets d’autor i de la importància de la il·lustració científica per a la investigació i la societat. L’esdeveniment s’adreça principalment a il·lustradors científics, divulgadors, comunicadors, investigadors i tot públic general interessat en aquesta temàtica. Les sessions se celebraran els dies 16, 23 i 30 de juliol a les 16:00h (CET),

Camila Amigo, periodista, comunicadora científica i col·laboradora d’Illustraciencia, moderarà les entrevistes, que s’emetran al canal de Youtube d’Illustraciencia i en què el públic també podrà participar en directe a través de xat habilitat per a això.

Ponents:

  • Román García: Biòleg i il·lustrador científic. Treballa en el Real Jardí Botànic de Madrid col·laborant en projectes d’investigació i en el projecte Flora Iberica de el CSIC. Ha treballat com a il·lustrador i infografista per a revistes de divulgació de tot el món, des Quo Mèxic a PM Magazin a Alemanya.
  • Giselle Vitali: Il·lustradora professional, va cursar un postgrau d’il·lustració a Barcelona, ​​un màster en animació i altres cursos en disseny i programació web. Aquesta trajectòria sorgeix de la seva passió per compartir conceptes, idees, eines i interrogants. També li fascinen l’anatomia i el cos humà.
  • Julia Rouaux: entomóloga, Doctora en Ciències Naturals i il·lustradora científica. Ha il·lustrat nombrosos treballs científics i de divulgació, participant en llibres com “Felins de Sud-amèrica”, “Felins Salvatges de el Món” i “Cànids Salvatges del Món”.

Illustraciencia és un projecte coordinat pel Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid (MNCN-CSIC) en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article