Fitxa d'activitat

Factors de vulnerabilitat i resiliència individual en l’impacte emocional de la COVID-19 en la població adulta

Data
16/06/2020
Hora
18:00
Descripció

El coronavirus SARS-CoV-2 no afecta tothom igual. Hi ha persones que no s’infecten, n’hi ha que el contrauen però són asimptomàtics i d’altres que empitjoren amb rapidesa i, fins i tot, moren o pateixen seqüeles. Encara no es coneixen els factors que influeixen en l’evolució clínica dels pacients però sembla que n’hi ha d’orgànics que condicionen la resistència o la vulnerabilitat a la penetració del virus.

De manera similar, en el camp de la salut mental, ja s’estan diferenciant grans grups poblacionals. Alguns semblen resistir fins a límits insospitats la pressió psicològica generada per la pandèmia –com alguns professionals sanitaris que treballen a primera línia–, però n’hi ha d’altres que són més fràgils davant l’angoixa i la por, anticipatòria o real, que experimenta globalment la societat.

DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials ha programat per al 16 de juny la conferència virtual “Factors de vulnerabilitat i resiliència individual en l’impacte emocional de la COVID-19 en població adulta”. La ponència es podrà seguir en directe a través de la plataforma Zoom i està previst que posteriorment es pugui recuperar a l’apartat DIXIT TV del portal DIXIT.

El webinar anirà a càrrec del doctor Miquel Casas, catedràtic de Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i responsable del Grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca. Durant la ponència, revisarà, dins del marc teòric dels coneixements actuals, els factors de resiliència i vulnerabilitat individual que poden protegir les persones o precipitar reaccions psicopatològiques davant la crisi generada per la COVID-19.

La conferència serà presentada pel director executiu de la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC, el doctor Pere Bonet, metge especialista en psiquiatria i director del Clúster de Salut Mental de Catalunya i de la delegació del Bages del Col·legi de Metges de Catalunya.

Aquesta serà la segona i última conferència del cicle organitzat per DIXIT Vic i la Càtedra de Salut Mental de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), sobre els efectes del confinament en la salut emocional d’infants i adults.

Informació i inscripcions:

  • Data: 16 de juny de 2020 a les 18 hores.
  • Inscripció: Cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari per rebre l’enllaç amb el qual seguir la conferència.
  • Organització: DIXIT Vic i Càtedra de Salut Mental UVic-UCC.
  • Col·labora: Obra Social “la Caixa” i Universitat d’Estiu de la UVic-UCC.
Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article