Fitxa d'activitat

Existeixen els horòscops genètics?

Data
18/11/2020
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Aquesta xerrada online ha estat organitzada conjuntament amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Tots i totes les ponents són membres del Comitè Científic de Pessics de Ciència.

Sentim parlar contínuament de l’ADN i que el nostre material genètic determina com som, però realment què podrem saber a través de la nostra seqüència genètica?

Com som i com serem? Quins són els nostres avantpassats? Quins gens i característiques passarem a la nostra descendència? Ens faran anàlisis genètiques com de sang? Quines malalties podrem patir? Escollim parella i amics perquè els nostres gens ens ho indiquen? Podem predir les habilitats d’un esportista d’ èlit pel seu ADN? Són efectives les dietes genètiques, la nutrigenòmica, la cosmètica genètica, la farmacogenètica…?

Guiarem la nostra vida, en un futur, per horòscops genètics?

Ponent: Gemma Marfany. Doctora en biologia, professora titular de Genètica en el departament de Genètica de la Universitat de Barcelona, directora del Grup d’Investigació Genètica Molecular Humana de la Universitat de Barcelona.

Moderador: Rubén Permuy. Membre de l’ACCC i divulgador científic.

Les xerrades es podran seguir per streaming a través de https://www.youtube.com/user/pessicsdeciencia

Activitat inclosa en la programació de la Setmana de la Ciència de 2020

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article