Fitxa d'activitat

El potencial dels octo i nonagenaris

Data
01/02/2017
Hora
15:30
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

El grup de recerca Xarxes de Comunicació i Canvi Social (CN&SC) organitza la conferència “Descobrint el potencial dels octo/nonagenaris: Comprenent els mitjans i la comunicació”. L’acte anirà a càrrec de la Dra. Jane Vincent, professora convidada al Departament de Mitjans i Comunicacions de l’Escola d’Economia i Ciències Polítiques de Londres i Visiting Fellow del Centre d’Investigació del Món Digital de la Universitat de Surrey.

La conferència, que es celebrarà en anglès, s’emetrà via live streaming. El públic podrà enviar preguntes i comentaris a la ponent via Twitter utilitzant el hashtag #ageismIN3

El nombre d’octogenaris i nonagenaris està augmentant. Molts viuen de manera independent i sense patir malalties com ara la demència senil o l’Alzheimer, però es troben sols, aïllats i exclosos de la societat. Tot i que la franja d’edat arriba a ser de més de 40 anys de diferència, la gent gran i molt gran és tractada com una única cohort en la recerca dels mitjans de comunicació i de les comunicacions. A més a més, hi ha pocs estudis d’aquest grup d’edat «molt gran». Normalment inclouen participants d’entre 60 i 75 anys i, ocasionalment, algun participant més gran. Aquesta sessió explorarà les llacunes en la investigació sobre la vida quotidiana i el benestar d’aquest grup d’edat de gent més gran. L’objectiu és el d’impulsar noves propostes de recerca que contribueixin a comprendre la influència dels mitjans i de la comunicació en les seves vides. Els resultats d’aquesta conferència es traslladaran a la European COST Action IS1402, una iniciativa que busca desafiar les pràctiques edatistes i facilitar que la gent gran desenvolupi tot el seu potencial.

Aquesta conferència és una activitat del grup de recerca Xarxes de Comunicació i Canvi Social (CN&SC) de l’IN3-UOC. La visita de la Dra. Jane Vincent a l’IN3 compta amb el suport del programa STSM de la COST Action IS1402 on Ageism.

Es prega confirmar l’assistència enviant un e-mail a dblanchet@uoc.edu.

Més informació
Imatge: Octavi Planells
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article