Fitxa d'activitat

Cicle “La lògica de la bellesa”: NEUROESTÈTICA I EXPERIMENTACIÓ DE LA BELLESA

Data
13/04/2023
Hora
19:00
Localització
Museu de la Ciència CosmoCaixa
Carrer Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Descripció

Quan observem alguna cosa, certs grups de neurones en comproven el moviment, el color, la textura o la profunditat per reconèixer si el que percebem ens resulta bonic. Aquesta conferència és una introducció al que ens diu la neurociència sobre la bellesa, i s’estructura al voltant de cinc idees bàsiques: la bellesa no és una qualitat dels objectes, sinó una qualitat de la nostra experiència d’aquests mateixos objectes. La bellesa és important per als humans: influeix sobre les nostres conductes, emocions i decisions; l’experiència de la bellesa sorgeix de mecanismes cerebrals que anticipen i generen estats de plaer; les nostres expectatives, experiència prèvia i el context modulen l’experiència de bellesa.

A càrrec de: Marcos Nadal Roberts és investigador del Grup d’Evolució i Cognició Humana, llicenciat en Psicologia, doctor en Humanitats i Ciències Socials i professor de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears. Investiga els mecanismes psicològics i cerebrals implicats en els judicis avaluadors estètics i morals. Ha rebut el Premi Alexander Gottlieb Baumgarten Award (2014), etc.

Més informació:

  • La conferència es farà en català
  • El preu de la conferència inclou l’entrada a les exposicions
  • Amb l’entrada de la conferència et beneficiaràs del 15 % de descompte a la cafeteria i al restaurant. Promoció vàlida fins al 30 de juny de 2023
  • Més informació i reserva d’entrades de la conferència, aquí.
Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article