Fitxa d'activitat

Animalades

Data
28/12/2015 - 31/12/2015
Hora
19:45
Descripció

Sèrie documental de televisió Animalades, dedicada a la ciència dels éssers vius de Catalunya, que s’emetrà entre el 28 i el 31 de desembre. La biòloga i presentadora Evelyn Segura viatja als racons més icònics de casa nostra per descobrir-nos els misteris de la fauna i la flora autòctones. Ens desvela curiositats científiques tan xocants que més d’un pot pensar que són Animalades!

Catalunya és una petita terra plena de paisatges, un racó entre els Pirineus i el Mediterrani amb una gran varietat d’hàbitats: la Terra Alta, la Terra Endins, les Terres Humides, la Terra Baixa i el Mar. Unes terres que són la casa d’éssers extraordinaris i els escenaris dels nou episodis de 25 minuts d’Animalades. En el novè i últim capítol, Evelyn parla amb els científics que han col·laborat en el programa i ens descobreix els secrets darrere de les càmeres.

Animalades és un viatge bestial del mite a la ciència, un programa diferent on no s’exposen dades ni s’expliquen fets científics, sinó que es narren a través de les històries que envolten els animals, des de les seves llegendes i llunàtiques concepcions fins als descobriments més recents. Una manera de relatar la vida salvatge que Òscar Cusó, creador del programa, ha après treballant amb la màxima icona de la BBC i dels documentals de natura, David Attenborough.

Amb animalades podem entendre tant als animals com a nosaltres mateixos. Tant és així que a cada capítol l’habilitat d’un dels protagonistes és comparada amb la d’un famós: la natació dels dofins amb la nadadora Mireia Belmonte, els salts de la granota amb el gimnasta Gervasio Deferr, l’escalada dels dragons amb l’alpinista Araceli Segarra… Comparacions amb un rerefons d’humilitat pels humans, però també molt estimulants; podrem algun dia entendre i emular les fites dels animals?

Emissió

  • La 2 de RTVE. Del dilluns, 28 de desembre, al dijous, 31 de desembre, a les 19:45.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article