Taller: Biomedicina forense
L’ADN es troba dins el nucli de la cèl·lula animal i vegetal i conté emmagatzemada la informació i les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els Llegeix-ne més…
L’ADN es troba dins el nucli de la cèl·lula animal i vegetal i conté emmagatzemada la informació i les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els Llegeix-ne més…
La Intel·ligència Artificial (IA) està revolucionant molts aspectes de la nostra vida, i això inclou la manera que els investigadors fem ciència. Però què és la IA i com podem Llegeix-ne més…
Desxifrar el genoma d’una espècie extingida fa uns 30.000 anys era aparentment impossible. Però fixeu-vos que diem “era” i “aparentment”, perquè resulta que, un cop més, la ciència ha trencat Llegeix-ne més…
Quina incidència té el trastorn obsessiu compulsiu en la població? Es coneixen les alteracions genètiques associades al TOC? De quina forma el TOC pot afectar el correcte aprenentatge a l’edat Llegeix-ne més…
L’Ateneu de Vic va encetar dimecres 29 de setembre la segona edició del “Cicle de converses: humanisme, ciència i societat”. Aquesta nova edició que té la disrupció i la innovació com a Llegeix-ne més…
A principis dels 2000 el linx ibèric va esdevenir el felí més amenaçat del món, amb menys de 100 exemplars en llibertat. En una estratègia multidisciplinària per millorar el seu Llegeix-ne més…
Aquesta xerrada online ha estat organitzada conjuntament amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Tots i totes les ponents són membres del Comitè Científic de Pessics de Ciència. Sentim parlar contínuament Llegeix-ne més…
Conferència a càrrec de Cedric Boeckx, professor d’investigació a l’Institut Català d’Estudis Avançats (ICREA), membre de l’Institut de Sistemes Complexos de la Universitat de Barcelona i membre de la secció Llegeix-ne més…
Jornada de portes obertes al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, el PRBB, amb visites guiades, experiments, xerrades, tallers, cafès científics i molt més. El Parc de Recerca Biomèdica de Llegeix-ne més…
Conversa a La Pedrera amb Siddhartha Mukherjee, metge, genetista, investigador especialitzat en oncologia i biòleg expert en cèl·lules mare, amb la periodista Milagros Pérez Oliva. Mukherjee és guanyador del premi Llegeix-ne més…
Tens un compte de Twitter? T’agrada la ciència? Piula ciència! Sortegem un esmorzar de ciència per a dues persones al restaurant 7 Portes de Barcelona, gràcies a la col·laboració de Llegeix-ne més…
Tertúlia “Dopatge genètic: hem de posar límits a la modificació genètica?”, amb Óscar Flores, CEO de Made of Genes i investigador a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i María Casado, Llegeix-ne més…
Celebració de la Festa de la Ciència al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Enguany, en la seva onzena edició, la Festa s’emmarca en el Festival Barcelona Ciència. L’esdeveniment de Llegeix-ne més…
Celebració del Pint of Science a diversos bars de Blanes, Girona i Barcelona, i de manera simultània a una pila de locals de tot el món. El festival Pint of Science Llegeix-ne més…
Espectacle de monòlegs “Científics sobre rodes” a càrrec de la companyia Big Van, organitzat en el marc del programa divulgatiu Pessics de Ciència. Un xou en què diversos monologuistes van Llegeix-ne més…
Xerrada “Salut, alimentació, microbis”, a càrrec de Manuel Suárez, dins del cicle “Matins de ciència” del programa divulgatiu Pessics de Ciència. Els factors genètics i hormonals, els hàbits personals (alimentació, Llegeix-ne més…
Celebració de la semifinal del concurs internacional de monòlegs científics FameLab, que organitzen la Fundación Española para la Ciencia y la Tenología (FECYT) i el British Council. El concurs internacional Llegeix-ne més…
Xerrada “Cervell, conducta, intel·ligència…” a càrrec de Manuel Suárez, biòleg, dins del cicle “Matins de ciència”. “Matins de Ciència” és un cicle d’activitats (xerrades, projeccions de documentals, tallers, clubs de lectura, Llegeix-ne més…
Conferència “Investiguem en teràpies personalitzades per tractar la discapacitat intel·lectual”, a càrrec de Xavier Altafaj, investigador responsable del grup de recerca en Neurobiologia dels receptors ionotròpics de glutamat, dins de l’àrea Llegeix-ne més…
Conferència inaugural de la temporada 2016-2017 del programa Pessics de Ciència, titulada “Epigenètica: què és i per a què serveix”, a càrrec de Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Llegeix-ne més…