Webinar: Què és el temps?
Com s’explica en temps des de la física. Amb Toni Pou
Com s’explica en temps des de la física. Amb Toni Pou
El tema central, al qual s’hi recorrerà sovint durant la sessió, és la pròpia energia, per acabar concloent amb una hipòtesi sobre un possible futur. La conferència anirà a càrrec de Günther Dissertori, professor convidat del BIST-UPF Master of Multidisciplinary Research in Experimental Sciences.
La conferència “La taula periòdica: el piano de la química” a càrrec de Claudi Mans i Teixidó. Parlarà de: per què la taula periòdica ―la TP― és tan estimada i Llegeix-ne més…
Quan el rus Dmitri Mendeléiev va publicar en 1869 la seva taula periòdica, va ordenar els elements químics coneguts en la seva època, d’acord amb les característiques dels seus àtoms. Llegeix-ne més…
Espectacle científic altament motivador on els participants seran els principals protagonistes de l’acció. Tindrem l’oportunitat de gaudir dels descobriments i curiositats de la ciència experimentant amb elements, en gran part, Llegeix-ne més…
Un espectacle produït per Creaciència, a càrrec de Dani Jiménez, físic, divulgador científic i boig dels experiments. El viatge de la història de la ciència comença a l’antiga Grècia, amb Llegeix-ne més…
Històries científiques per difractar-se de riure Què té de transgènic Spiderman? Com resisteixen els bacteris als antibiòtics? Quina és la ciència que s’amaga darrere d’un gintònic, moderat, quan estem en Llegeix-ne més…
Visita a l’Exposició Quàntica CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Carrer Montalegre, 5 – Barcelona L’exposició «Quàntica» aporta les claus per entendre els principis de la física quàntica i Llegeix-ne més…
Visita a l’Exposició Quàntica CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Carrer Montalegre, 5 – Barcelona L’exposició «Quàntica» aporta les claus per entendre els principis de la física quàntica i Llegeix-ne més…
Conferència a càrrec de Miquel Sureda, Llicenciat en Ciències Físiques i Doctor en Enginyeria Aeronàutica. Treballa a la UPC al campus de Terrassa. Estem celebrant el 50 aniversari de l’arribada Llegeix-ne més…
Conferència a càrrec de Francesco Ricci investigador pre-doctoral de l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) El darrer premi Nobel de física s’ha concedit a Arthur Ashkin que va inventar les pinces Llegeix-ne més…
Conferència a càrrec de Jordi Díaz, químic, divulgador de la Universitat de Barcelona i membre d’Espai Nano, el Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia de l’Associació Catalana de Llegeix-ne més…
Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de Richard Feynman, -premi Nobel de Física el 1965 pel seu treball en electrodinàmica quàntica- el CRAI Biblioteca de Física i Llegeix-ne més…
El Centre Cultural Sant Josep a través del programa “Pessics de Ciència” organitza la primera edició del Festival CIENCIA, A ESCENA!, un festival dedicat a muntatges escènics, que tinguin la Llegeix-ne més…
El Centre Cultural Sant Josep a través del programa “Pessics de Ciència” organitza la primera edició del Festival CIENCIA, A ESCENA! Un festival dedicat a muntatges escènics que tinguin la Llegeix-ne més…
Conferència inaugural de la temporada 2018 / 2019 de Pessics de Ciència a càrrec de Xavier Luri Carrascoso, doctor en Física i investigador de la Universitat de Barcelona, professor titular del Llegeix-ne més…
Dimarts, 25 de setembre de 2018 Acte inaugural de la Nit de la Recerca Debat “Recerca en Patrimoni. La recerca del passat per comprendre el present i projectar el futur” Llegeix-ne més…
12ª edició del Festival de la Ciència al Parc de la Ciutadella, que organitza l’Institut de Cultura de Barcelona amb la participació d’una pila de centres de recerca, universitats, empreses, Llegeix-ne més…
Conferència “El mètode científic a la vida quotidiana”, a càrrec de Xavier Luri Carrascoso, doctor en física i investigador de la Universitat de Barcelona, professor titular del Departament de Física Llegeix-ne més…
Conferència “Les negres amnèsies del cel: temps, oblit i quàntica en els forats negres (Homenatge a S.Hawking)”, a càrrec de Roberto Emparan, físic, professor d’investigació ICREA a la Universitat de Llegeix-ne més…