Fitxa d'activitat

L’ictus, quan el cervell deixa de funcionar

Data
16/11/2016
Hora
19:00
Localització
Biblioteca de Bellvitge
Pl. de la Cultura, 1
08907 L'Hospitalet de Llobregat
Descripció

Conferència “L’ictus, quan el cervell deixa de funcionar”, a càrrec de’Oiane Urra, de l’IBEC, organitzada per Pessics de Ciència.

Cada any l’ictus afecta 15 milions de persones, a les quals provoca un quadre divers de símptomes que  dificulta dràsticament el retorn a la seva vida diària. De fet, a causa de la baixa taxa de rehabilitació, actualment l’ictus es considera la primera causa de discapacitat permanent adulta en els països desenvolupats. La increïble potència del cervell humà rau en una extrema complexitat que avui tot just comencem a comprendre. Per això, desxifrar les connexions entre la funció neural i la seva transducció funcional resulta imprescindible per a poder desenvolupar teràpies més eficients.

En aquesta xerrada també tractarem aspectes més rellevants de l’ictus, parlarem dels avenços més recents de la neurociència en aquest camp i mostrarem quines línies de recerca es desenvolupen a l’IBEC per a millorar les teràpies de neurorehabilitació existents. La conferència serà a càrrec d’Oiane Urra, biotecnòloga i enginyera Biomèdica especialitzada en el processament de senyals biomèdics i el disseny d’entorns interactius de neurorehabilitació orientats a reparar els danys motors d’origen neural.

L’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) és un centre de recerca interdisciplinària, amb seu a Barcelona, que porta a terme una recerca d’excel·lència interdisciplinària en les fronteres de l’enginyeria i les ciències de la vida per tal de generar nous coneixements mitjançant la unió de camps com la nanomedicina, la biofísica, la biotecnologia, l’enginyeria de teixits i les aplicacions de la tecnologia d’informació a la salut.

El coneixement que existeix en els grups de recerca de l’IBEC s’estructura en tres grans branques de coneixement: la nanomedicina, l’enginyeria cel·lular i tissular i les TIC per a la salut. Aquests es col·loquen al servei de la ciència i la societat per avançar en tres grans àrees d’aplicació: Bioenginyeria per a la medicina del futur, Bioenginyeria per a teràpies regeneratives i Bioenginyeria per l’envelliment actiu.

Entre els beneficiaris de La Fundació Institut de Bioenginyeria de Catalunya s’inclouen les universitats, els centres de recerca, la comunitat científica, el sector empresarial que impulsa la recerca en el camp de la bioenginyeria i la societat en general

L’IBEC és un col·laborador habitual del projecte Pessics de Ciència.

Aquesta conferència se celebra en el marc del Dia Mundial contra l’Ictus.

Més informació
Imatge: Akira Ohgaki / Flickr
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article